FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 19. srpnja 2012. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

SEATTLE - Američka savezna država Washington postat će prva koja će u SAD-u dozvoliti registraciju birača putem Facebooka, najavio je glasnogovornik administracije te države Brian Zylstra. Registracija birača putem interneta uvedena je 2008. godine a ovaj zadnji pokušaj da se animiraju birači putem Facebooka ima za cilj povećanje odaziva birača na izborima. Birači će se na izbore moći prijaviti preko Facebook stranice koju ima ta savezna država. Predstavnici vlasti kažu da Facebook, iako se preko njihove stranice obavlja prijava birača, neće imati uvida u osobne podatke koje će Amerikanci upisivati.

MIAMI - Slika za koju se vjeruje da ju je naslikao francuski slikar Henri Matisse, ukradena iz venezuelskog muzeja prije više od deset godina, otkrivena je tijekom tajne operacije agenata FBI-ja u hotelu u Miamiju, izvijestile su vlasti. Muškarac i žena koji su navodno pokušali prodati Matisseovu "Odalisku u crvenim dimijama" naslikanu 1925. FBI-jevim agentima za 740.000 američkih dolara, uhićeni su i optuženi za posjedovanje ukradenih umjetnina. Pedro Antonio Marcuello Guzman (46) iz Miamija i Maria Martha Elisa Ornelas Lazo (50) iz Mexica, izašli su pred su u Miamiju, a ako budu proglašeni krivima čeka ih zatvorska kazna u trajanju do 10 godina. 2003. uprava Muzeja suvremene umjetnosti u Caracasu objavila je kako je slika ukradena i zamijenjena krivotvorinom. Da je originalna slika ukradena ustanovljeno je nakon što je muzej nekoliko puta kontaktirao jedan kolekcionar koji je čuo da se original prodaje na crnome tržištu u New Yorku.

LONDON - Utemeljitelj i pjevač legendarne engleske rock-skupine The Who Roger Daltrey potvrdio je da će taj sastav svirati na zatvaranju Olimpijskih igara u Londonu 12. kolovoza. "Potvrđeno je da nastupamo na zatvaranju. Kakvo će to finale Olimpijskih igara biti, a šteta je što Keith Moon i John Entwistle to nisu doživjeli", kazao je Daltrey u društvu gitariste skupine Petea Townshenda. The Who se pripremaju za američku turneju koja započinje u studenome, a prije toga će odraditi nastup na Olimpijskom stadionu u Londonu sa svojim dobro poznatim hitovima, tim više što ove godine taj sastav slavio 50-godišnjicu postojanja. Uz The Who na svečanosti zatvaranja OI će nastupiti i George Michael i skupina Take That.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙