FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BBC dobio prava na prijenos OI do 2020.

LONDON, 18. srpnja 2012. (Hina/Reuters) - Britanska televizijska kuća BBC dobila je prava za prijenos olimpijskih igara na svom teritoriju do 2020. godine, objavio je Međunarodni olimpijski odbor (IOC) u srijedu.

BBC je također dobio prava za prijenos preko svih medijskih platformi, uključujući internet i mobilnu telefoniju za ljetne olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. te zimske olimpijske igre u Sočiju 2014. a zatim i u Pyeongchangu 2018., dodaje IOC u svom priopćenju ne otkrivajući međutim, financijske pojedinosti ugovora.

"Sretan sam što će olimpijske igre i dalje biti eksluzivno prenošene putem BBC-ja do 2020.", izjavio je glavni direktor BBC-ja Mark Thompson.

"Tio je sjajna vijest nekoliko dana prije nego BBC Sport počne prenositi olimpijske igre u Londonu 2012. i počast trajnom partnerstvu između BBC-ja i olimpijskog pokreta".

BBC planira prenositi uživo sve događaje s londonskih Igara od početka 27. srpnja, što do sada nije nikada napravljeno.

Ta televizijska kuća ima prava na prijenos olimpijskih igara od zadnjih Igara koje su bile organizirane u Londonu 1948.

Posljednjih nekoliko mjeseci pojavila su se nagađanja da bi televizijska prava trebala biti dodijeljena postaji BSkyB.

BBC ne zarađuje od reklama i financira se pretplatom koju plaća svako kućanstvo u Velikoj Britaniji u visini od 145.50 funti.

U srijedu je predsjednik IOC-a Jacques Rogge izjavio da je odluka da se nastavi partnerstvo s BBC-jem prava za Igre.

"Jako smo zadovoljni što će BBC nastaviti biti naš partner i nakon Igara u Londonu 2012, odiguravajući fantastičan besplatan prijenos olimpijskih igara najširoj mogućoj publici u Velikoj Britaniji preko različitih medijskih platformi", kazao je Rogge.

U dogovoru postignutom prošle godine NBC Universal je platio 4.38 milijardi dolara za televizijska prava za prijenos olimpijskih Igara do 2020. godine u SAD-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙