FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 18. srpnja

ZAGREB, 18. srpnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 18. srpnja.

ZAGREB - Vlada i sindikati državnih službi nastavit će pregovore o prijedlogu novog Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike. Neslužbeno se doznaje da Vlada predlaže smanjenje materijalnih prava za 60.000 državnih službenika, slično kao što je predložila i sindikatima javnih službi. To znači da bi državni službenici mogli ostati bez dvije božićnice i regresa, te jubilarnih nagrada osim za službenike s 35 i više godina staža, kao i da će im biti smanjena dnevnica sa 170 na 150 kuna, te naknada za prijevoz, osim onima koji imaju opravdane troškove prijevoza. TV-snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka, nakon kojeg su predviđene izjave za medije (13,00 sati, Vlada RH, Trg Sv. Marka 2).

ZAGREB - Predstavnici Matice hrvatskih sindikata na konferenciji za novinare govorit će o pregovorima s Vladom o izmjenama Temeljnog kolektivnog ugovora (TKU) za javne službe. Čelnici četiriju sindikata (osnovne škole, srednje škole, znanost i visoko obrazovanje te medicinske sestre) početkom ovog tjedna su odbili potpisati Dodatak TKU-u ako im Vlada ne zajamči retroaktivnu isplatu materijalnih prava kojih bi se sada trebali odreći te su time propali pregovori Vlade i sindikata javnih službi o izmjenama TKU-a, pa je najavljeno da će o tom dokumentu odlučivati arbitraža (11,00 sati, Hrvatsko šumarsko društvo, Trg Mažuranića 11).

ZAGREB - Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina na konferenciji za novinare najavit će 59. svjetsko natjecanje u oranju, koje će se održati 14. i 15. rujna u Biogradu na moru. U Hrvatskoj će se okupiti do sada najveći broj zemalja u povijesti održavanja ovog natjecanja - nastupiti će sudionici iz 31 zemlje svijeta. Ukupno se očekuje oko 15.000 posjetitelja na natjecanju. U sklopu natjecanja održat će se neformalni sastanak ministara poljoprivrede zemalja regije, a očekuje se dolazak 10-ak ministara poljoprivrede, odnosno delegacija ministarstava, predstavnika Europske komisije i FAO-a (9,30 sati, Ministrstvo poljoprivrede, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Čelnici Hrvatske udruge banaka (HUB) na susretu s novinarima predstavit će novi broj HUB Analiza pod nazivom "Fiskalna politika u Hrvatskoj i EU: smjer je dobar, ali korak je prekratak" (10,00 sati, HUB-HROK, Nova Ves 17).

ZAGREB - Predstavnici Deloittea na konferenciji za novinare će predstaviti Deloitteovu listu 15 najvećih bankarskih grupacija te listu 15 najvećih osiguravateljnih grupacija u Adria regiji, temeljenih na zbroju aktive, odnosno ukupne premije koju su ti subjekti ostvarili u zemljama regije. Riječ je o regionalnom projektu koji Deloitte provodi već četvrtu godine za redom (10,30 sati, Deloitte, Zagreb Tower, Radnička cesta 80).

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙