FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 17. srpnja 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

LONDON

Dražbovna kuća Christie's objavila je da je u prvome polugodištu ostvarila rekordnu prodaju umjetnina u vrijednosti od 2,2 milijarde funta (21 milijarda kuna), što je 13 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Najveća dražbovna kuća na svijetu na dražbama je prodala umjetnina u vrijednosti od 1,8 milijarda funta, a privatne prodaje umjetnina narasle su za 53 posto u odnosu na lani i prodano ih je u vrijedosti od 413 milijuna funta. No znatno su pali prihodi iz Azije i Bliskog istoka, na 234 milijuna funta, što je 23 posto manje nego u prvoj polovici 2011., a to je posljedica ublažavanja kineske masovne kupnje.

LONDON

Jon Lord, klavijaturist i suosnivač britanske skupine Deep Purple umro je u bolnici u Londonu u 71. godini nakon duge borbe s rakom gušterače, objavljeno je u ponedjeljak na njegovoj internetskoj stranici. "S dubokom tugom objavljujemo da je danas 16. srpnja umro Jon Lord od plućne embolije u klinici u Londonu nakon duge borbe s rakom gušterače. Uz Jona su u posljednjim trenucima bili članovi obitelji", piše na njegovoj stranici. Lord je supotpisnik mnogih hitova Deep Purplea, uključujući i legendarnu skladbu "Smoke On The Water". Tijekom karijere je bio i član Whitesnakea a objavio je i devet solo-albuma.

LOS ANGELES

Glumica Uma Thurman rodila je kćer, potvrdio je u ponedjeljak u Los Angelesu njen menadžer Jason Weinberg. "Majka i dijete su dobro", objavio je Weinberg ne navodeći nikakve dodatne pojedinosti. US Weekly piše da je djevojčica rođena u nedjelju. Djevojčica je prvo dijete Ume Thurman (42) i njenog partnera Arpada Bussona (49). Thurman ima kćerku Mayu (14) i sina Levona (10) iz ranijeg braka s glumcem Etanom Hawkom.

LOS ANGELES

Filmski glumac Sylvester Stallone zamolio je u ponedjeljak javnost da poštuje uspomenu na njegova sina, nakon medijske buke koja se podigla poslije njegove smrti. Sage Stallone pronađen je mrtav u petak u svome domu u Hollywoodu. Obdukcija je obavljena, ali će rezultati i uzrok smrti biti poznati tek za nekoliko tjedana nakon toksikoloških i drugih testova. "Nema veće boli od one koju osjeća roditelj koji je izgubio dijete. Zato molim ljude da poštuju uspomenu na mojega talentiranog sina i suosjećaju s njegovom majkom Sashom", rekao je Sylvester Stallone, kako je priopćio njegov ured za odnose s javnošću.

LONDON

Take That, George Michael i The Who neki su od umjetnika koji će nastupiti na završnoj svečanosti ljetnih olimpijskih igara u Londonu a, prema navodnoj set listi koja je "procurila" u javnost, u dvosatnom glazbeno-kazališnom spektaklu sudjelovat će i Queen, Jessie J i Russell Brands, piše britanski Daily Mail a prenosi mrežna stranica digital spy. Završna svečanost pod nazivom "Simfonija britanske glazbe", nazvana tako u čast jednog od najsnažnijih britanskih kulturnih izvoznih proizvoda u posljednjih 50 godina, održat će se 12. kolovoza s početkom u 21 sat a u njoj će sudjelovati više od četiri tisuće izvođača.

WASHINGTON

Žene diljem svijeta su 2011. godine kvalitete svojih života procijenile jednakima životima koje vode muškarci, a u 147 zemalja, 24 posto žena svoje je živote ocijenilo dovoljno dobrim da ih smatraju "u napredovanju", što je ključna mjera za označavanje dobrog socijalnog života, prema novom istraživanju Gallupa kojim je obuhvaćena i Hrvatska. Gallupovo istraživanje dijeli odgovore na "u napredovanju", "borbi za boljim životom" i "patnji", ovisno o tome kako muškarci i žene procjenjuju svoje sadašnje i buduće živote prema ljestvici od 0 do 10, pri čemu 0 označava najgori mogući život a 10 najbolji život, a ocjenom 7 ili više dobiva se "u napredovanju". Hrvatska je prema ovom istraživanju dobila dobre ocjene, odnosno razlika u procjenama kvalitete života između odgovora koje su dali muškarci i žene je minus 1 (21 posto žene, 22 posto muškarci).

LONDON

Jedan je Britanac u ponedjeljak dobio doživotnu zatvorsku kaznu jer je vlastitu ženu nasmrt izbo nožem zbog statusa koji je stavila na Facebook, prenosi BBC. Wayne Forrester (34) rekao je policiji da je bio ogorčen što je njegova žena Emma (34) za bračni status stavila slobodna (single) samo koji dan pošto je on iselio. Na sudu Old Bailey, Forrester je rekao kako se 18. veljače odvezao u njezinu kuću u Croydonu, južnome dijelu Londona i napao je. Ženu je izbo kuhinjskim nožem i nožem za meso. Ubojstvo je priznao i osuđen je na kaznu od 14 godina zatvora do doživotne. Sudac Brian Barker rekao mu je: "Učinili ste strašan zločin. Nema nikakva izgovora niti opravdanja".

ATENA

Atenska Akropola morala se u ponedjeljak zatvoriti za posjetitelje zbog nepodnošljive vrućine u glavnom gradu i cijeloj Grčkoj, odlučio je sindikat zaštitara atenskih znamenitosti. Ta iznimna mjera o kojoj je obaviješteno ministarstvo kulture donesena je kad se temperatura u Ateni popela na 42 stupnja Celzijusa, najtoplijeg dana u godini koji je dosad zemlja doživjela. Ostaci Akropole, antičke znamenitosti Grčke, nalaze se na stijeni bez hlada na vrhu brežuljka u središtu Atene, do koje posjetitelji dolaze nakon teška uspona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙