FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovački predsjednik u službenom posjetu Hrvatskoj

ZAGREB, 10. srpnja 2012. (Hina) - Slovački predsjednik Ivan Gašparovič sa suprugom boravit će u srijedu i četvrtak, na poziv hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, u službenom posjetu Republici Hrvatskoj, priopćeno je u utorak iz Ureda predsjednika.

Nakon ceremonije svečanog dočeka u Uredu predsjednika predsjednici Josipović i Gašparovič održat će sastanak u četiri oka te sa članovima službenog izaslanstva održati bilateralne razgovore.

Prvog dana službenog posjeta predsjednik Slovačke Republike susrest će se s potpredsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom te se zajedno s predsjednikom Josipovićem obratiti nazočnima u Hrvatskoj gospodarskoj komori na zatvaranju Gospodarskog foruma.

Drugog dana službenog posjeta, u četvrtak slovački predsjednik susrest će se s predsjednikom hrvatske vlade Zoranom Milanovićem te će posjetit Pulu gdje će se susresti sa županom Istarske županije Ivanom Jakovčićem i gradonačelnikom Grada Pule Borisom Miletićem.

Predsjednik Slovačke Republike Ivan Gašparovič u prvom službenom posjetu Republici Hrvatskoj boravio je 29. i 30. listopada 2008. godine, a predsjednik Josipović u uzvratnom službenom posjetu Slovačkoj Republici 19. i 20. svibnja 2010. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙