FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 8. srpnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

ZAGREB

U SDP-u se uopće nije razgovaralo o isključenju bivše ministrice Mirele Holy iz stranke, niti je planirana ikakva izvanredna sjednica Predsjedništva stranke s tim u vezi, kaže se u današnjoj izjavi za javnost koju je Ured za odnose s javnošću SDP-a uputio medijima povodom nagađanja da će bivša ministrica, zastupnica SDP-a Mirela Holy biti isključena iz stranke."S obzirom na medijske napise o navodnom isključenju Mirele Holy iz SDP-a i novinarske upite vezane za to dajemo sljedeću Izjavu za javnost: U Socijaldemokratskoj partiji Hrvatske o tome se uopće nije razgovaralo. Niti na Predsjedništvu stranke niti na drugim tijelima. Niti je planirana ikakva izvanredna sjednica Predsjedništva s tim u vezi. Niti jedan tekst ili prilog o tome nije došao niti je potvrđen iz službenog ili neslužbenog izvora u SDP-u. Štoviše, demantiran je. Bez obzira na medijske pritiske, tekstove koji se temelje na tračevima nećemo komentirati ni sada ni ubuduće", kaže se u izjavi za javnost Ureda za odnose s javnošću SDP-a. Današnji broj Novog lista pod naslovom "SDP izbacuje Holy?" piše da se, "prema informacijama koje su se pojavile nakon što premijer Zoran Milanović ponovno nije stao iza Holy, koja je ustvrdila da joj je Čačić i fizički prijetio i vukao je za ruku, u SDP-u navodno razmišlja o tome da se Mirela Holy isključi iz stranke zbog nanošenja štete ugledu stranke".

ZAGREB

Hrvatski sabor sutra zasjedanje nastavlja raspravom o konačnom prijedlogu odluke o izmjenama saborskog Poslovnika koji, za razliku od prvog čitanja, sadrži i obvezu zastupnika da se kod dolaska u Sabor evidentiraju elektroničkom karticom. Po tom prijedlogu Odbora za Ustav i Poslovnik, zastupnici bi svoj izostanak sa sjednice trebali pravdati potvrdom saborskog Predsjedništva, svoga kluba ili radnog tijela, no predloženo rješenje ne predviđa nikakve sankcije za zastupnike koji ne dolaze u Sabor i svoj izostanak ne opravdaju. Vladajuća većina predlaže i ukidanje instituta ispravka netočnog navoda te proširenje instituta replike, ističući da se ispravak netočnog navoda u sabornici često zlorabio na način da se o jednoj temi moglo govoriti nekoliko puta te dulje od vremena koje propisuje Poslovnik. Stoga predlažu ukidanje tog instituta, ali i izmjenu, odnosno proširenje instituta replike tako da će zastupnik moći replicirati i predstavniku Vlade te kluba zastupnika. Replika zastupnika, odnosno odgovor na repliku, ne bi mogao trajati dulje od dvije minute, a zastupnik bi mogao na repliku odgovoriti samo jednom, i to na osnovno izlaganje.

VUKOVAR

Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata kprivničke "Podravke" u suradnji s drugim udrugama proizašlim iz Domovinskoga rata, na prigodnoj komemorativnoj svečanosti održanoj ispred Spomen doma hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti u Vukovaru, posthumno je dodijelila priznanje Junak hrvatskog Domovinskoga rata preminulom vukovarskom branitelju, pukovniku Marku Babiću. Nakon pogibije generala Blage Zadre, zapovjednika obrane vukovarske gradske četvrti Borovo naselje 1991. godine, zapovjednikom te gradske četvrti imenovan je Marko Babić koji je na Trpinjskoj cesti uništio brojne tenkove bivše JNA. Od posljedica moždanog udara Mrko Babić je 2007. godine preminuo na zagrebačkom "Rebru", a pokopan je na vukovarskom Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. U ime preminulog Marka Babića, priznanje Junak hrvatskog Domovinskog rata primio je brat Ivan Babić.

ĐAKOVO

Svečanim mimohodom četiri tisuće članova 61 folklorne skupine iz zemlje i svijeta danas su nastavljeni 46. đakovački vezovi. Uz folkloraše iz Hrvatske, Kanade, SAD-a, Njemačke, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Srbije, u svečanom mimohodu sudjelovalo je 46 okićenih svatovskih zaprega, 46 jahača, hrvatski ovčari. Na platou ispred katedrale, uz mnoštvo građana duž cijele trase mimohoda od Malog do Strossmayerovog parka, povorku su pratili domaćini i gosti - gradonačelnik i predsjednik Đakovačkih vezova Zoran Vinković, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, predsjednik Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvoj Anton Kovačev, osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, saborski zastupnici, potpredsjednik HDZ-a Drago Prgomet, pomoćni biskup đakovačko-osječki mons. Đuro Hranić i drugi. Program 46. Đakovačkih vezova nastavlja se čitavog dana, a smotra će biti zatvorena večeras u 21 sat tradicionalnim izborom najbolje nošenog narodnog ruha u djevojaka, snaša i momaka.

SPLIT

Australski i švedski turist opljačkani su u u razmaku od pola sata na splitskim ulicama, izvijestila je danas splitska policija. Oko 4,30 sati na Jadranskom mostu kod plaže Bačvice dvojica muškaraca napala su 23-godišnjeg australskog državljanina i oteli mu novčanik i mobitel. Pola sata kasnije u ulici VIII. mediteranskih igara nekoliko mlađih razbojnika su prijeteći nožem 33-godišnjem švedskom državljaninu ukrali otuđili veći iznos novca, sat i prsten. Policija traga za uličnim razbojnicima.

ZAGREB

Vlasnik zaštitarske tvrtke "Sokol Marić" Zlatko Marić, osumnjičen za prijetnje zagrebačkom odvjetniku Peri Lozici, po dovršenom kriminalističkom istraživanju u subotu je, uz kaznenu prijavu odveden u pritvor, doznaje se danas u policiji. Ne navodeći njihove identitete, zagrebačka policija je izvijestila da postoje osnove sumnje da je 52-godišnjak počinio kazneno djelo prijetnje 37-godišnjaku, te nedozvoljeno posjedovao oružje i eksplozivne tvari. Osumnjičeni je telefonom odvjetniku prijetio 5. srpnja oko 17 sati. Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski su službenici pretražili Marićev stan i ured te, neslužbeno se doznaje, pronašli nekoliko pušaka i oko 400 komada streljiva. Prema pisanju medija, odvjetnik Lozica, kojemu je u noći s četvrtka u ulici Jagodnjak nepoznati počinitelj s tri metka propucao automobil, prijavio je dan prije da mu prijeti Zlatko Marić, koji je navodno blizak s njegovom suprugom. Navodno se Marić sam pojavio u policijskoj postaji kako bi razjasnio okolnosti svog sukoba s odvjetnikom, nakon čega je i zadržan. Lozica se u javnosti više puta spominjao kao zastupnik Hypo banke i Zagrebačkog holdinga te u nekoliko sudskih postupaka i korupcijskoj aferi Fimi media, gdje je u istrazi svjedočio o kupnji lokalnog medija na preporuku bivšeg premijera Ive Sanadera i njegova glasnogovornika Ratka Mačeka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙