FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukmirica večeras zatvara prvi Festival Miroslav Krleža

ZAGREB, 7. srpnja 2012. (Hina) - Programom "Jazz Krleža" Željka Vukmirice večeras se zatvara prvo izdanje Festivala Miroslav Krleža, koji je u proteklih pet dana na Krležinom Gvozdu okupio niz glumaca, književnika, glazbenika, likovnih, filmskih umjetnika, ali i brojnu pulbiku.

Svi programi izazvali su fantastičan društveni i medijski odjek, a Krležin Gvozd postao je živo mjesto hrvatske kulture, mjesto susreta Krleže i njegovog opusa, umjetnika i publike, rekao je autor koncepta festivala Goran Matović.

Na sam dan rođenja Miroslava Krleže, Festival će zatvoriti glazbeno-scenski program koji je Željko Vukmirica osmislio prema motivima Balada Petrice Kerempuha, s pratećom grupom "Millitargrenzemusik".

Po njegovim riječima, dugo se baveći "Baladama" otkrio je da je to djelo pisano u ritmu jazza koji je mladi Krleža slušao, ali i da je urbani heroj Petrica po profesiji stand-up komičar.

U sklopu tog programa nastupit će studenti Hrvatskih studija i grupa "Mokre Gljive" koja će izvesti "Balade" kao petnaestominutni glazbeno-recitatorski performans.

Na Festivalu su još sudjelovali, među ostalima, Pero Kvrgić, Arsen Dedić, Goran Grgić, Mirela Videk, Edin Karamazov, Rade Šerbedžija, Predrag Matvejević, izvedena je predstava "Bobočka, drugih sto stranica Filipa Latinovića" u režiji Ivana Lea Leme te scenski kolaž studenata Akademije dramske umjetnosti "Djetinjstvo u Agramu ili Pir iluzija", prema zamisli Borisa Svrtana.

Festival je bio uvod u 120. obljetnicu Krležina rođenja koja se obilježava iduće godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙