FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hanfa: Visoki upravi sud poništio rješenje Hanfe o obvezi objave ponude za preuzimanje LRH

ZAGREB, 6. srpnja 2012. (Hina) - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) priopćila je da je danas zaprimila presudu Visokog upravnog suda kojom je poništeno njezino rješenje iz lipnja 2009. o obvezi objavljivanja ponude za preuzimanje Liburnia Riviera Hotela (LRH) za grad Opatiju, općine Matulji, Mošćenička Draga i Lovran te trgovačko društvo Nova Liburnija.

Hanfa je danas zaprimila presudu Visokog upravnog suda Republike Hrvatske, kojom se uvažava tužba tužitelja - grada Opatije, općina Lovran, Mošćenička Draga i Matulji te trgovačkog društva Nova Liburnija d.o.o. te se poništava rješenje Hanfe od 4. lipnja 2009. godine, a kojim je rješenjem, u bitnome, utvrđeno da je navedenim tužiteljima, dana 14. lipnja 2007. godine, nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje društva LRH, navodi se u priopćenju koje je Hanfa objavila na svojim internet stranicama.

Uprava Hanfe ujedno je danas donijela i rješenje kojim se privremeno obustavlja trgovanje dionicama LRH na Zagrebačkoj burzi do 13 sati u ponedjeljak, 9. srpnja.

Donošenje presude okolnost je od interesa za ulagatelje na tržištu kapitala te da je potrebno privremeno obustaviti trgovanje dionicom LHR u svrhu osiguravanja redovitog i pravilnog trgovanja na uređenom tržištu, odnosno kako bi se osiguralo da investicijska javnost u primjerenom vremenskom razdoblju bude obaviještena o navedenoj presudi, navodi se u rješenju Hanfe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙