FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za subotu 7. srpnja

ZAGREB, 6. srpnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za subotu, 7. srpnja.

DUBROVNIK - Drugi i završni dan 7. Croatia Summita. Glavna tema skupa je izgradnja države i snaga preobrazbe društva koju sa sobom nose izgledi za članstvo u EU-u. Uz hrvatski državni vrh, predsjednika Ivu Josipovića, premijera Zorana Milanovića i ministricu vanjskih i europskih poslova Vesnu Pusić, na summitu između ostalih sudjeluju i albanski premijer Sali Beriša, premijer Kosova Hashim Thaci, mađarski premijer Viktor Orban, poljski premijer Donald Tusk, bugarski premijer Bojko Borisov, crnogorski premijer Igor Lukšić, rumunjski premijer Victor Ponta, slovački premijer Robert Fico te glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen.

Ta godišnja međunarodna konferencija za jugoistočnu Europu, koja redovno okuplja šefove vlada zemalja iz regije, Europske unije i SAD-a, u Dubrovniku se održava od 2006. godine.

LIBIJA - Libijci će u subotu izaći na opće izbore, prvi put nakon 40 godina diktature Moamera Gadafija, ubijenog tijekom prošlogodišnje pobune. Libijci će birati 200 članova skupštine koja bi trebala izabrati novu vladu i imenovati povjerenstvo stručnjaka za rad na Ustavu o kojem će se građani potom izjasniti na referendumu.

Dežurni urednici:

Noć: Srđan Baković

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Domagoj Janković

Večer: Damir Hainski

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙