FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Sarajevu 2014. središnje obilježavanje 100 godina prvog svjetskog rata

SARAJEVO, 6. srpnja 2012.(Hina) - Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen najavio je u petak kako će u tom gradu 2014. godine biti upriličeno središnje obilježavanje stote obljetnice od početka prvog svjetskog rata čiji je neposredni povod bilo ubojstvo austrougarskog prijestolonasljednika, nadvojvode Franca Ferdinanda, počinjeno upravo u Sarajevu.

Behmen i Joseph Zimet, ravnatelj projekta obilježavanja 100. obljetnice Prvog svjetskog rata iz Pariza, u Sarajevu su u petak potpisali protokol o suradnji na organiziranju različitih manifestacija čije je održavanje planirano upravo u Sarajevu u lipnju 2014. godine.

Planirano je održavanje niza koncerata i izložbi, a središnja manifestacija bit će upriličena 28. lipnja 2014. godine na dan Sarajevskog atentata u gradskoj vijećnici koja bi do tada trebala biti u cijelosti rekonstruirana i obnovljena nakon što je zapaljena 1992. godine tijekom opsade Sarajeva.

To će središnje obilježavanje, kako se očekuje, izravno prenositi brojne televizijske postaje.

Francuski veleposlanik u BiH Roland Gilles izjavio je kako manifestacije planirane za 2014. godinu imaju za cilj prenijeti poruke mira i pomirbe uz prisjećanje na sve žrtve ratova tijekom XX. stoljeća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙