FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predavanja i nagrade u povodu Teslina rođendana

ZAGREB, 6. srpnja 2012. (Hina) - Bogatim programom predavanja, rasprava i druženja te tradicionalnom večeri znanosti i inovativnosti 'Tesla & friends', udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost obilježit će od 9. do 11. srpnja 156. rođendan znanstvenika i izumitelja Nikole Tesle.

Kako se navodi u priopćenju te udruge, trodnevna manifestacija započinje u ponedjeljak 9. srpnja konferencijom 'Tesla u Zagrebu', a o Tesli i njegovim izumima govorit će hrvatski i srpski znanstvenici i inovatori te štovatelji Nikole Tesle. U sklopu programa bit će dodijeljena godišnja nagrada 'Nikola Tesla – Genij za budućnost' u tri kategorije.

Proslava se nastavlja na sam dan Teslina rođenja 10. srpnja tradicionalnom večeri posvećenoj inovativnosti, znanosti i stvaralaštvu 'Tesla & friends', na kojoj će biti održan okrugli stol na temu Teslinih izuma. Po prvi puta bit će organiziran i okrugli stol s najmlađim Teslinim štovateljima, na kojemu će o njegovim izumima govoriti učenici zagrebačkih osnovnih škola te najmlađa štovateljica Nikole Tesle u svijetu – trogodišnja Sara Teslak iz Rijeke.

Manifestacija, kojoj će nazočiti i uglednici iz područja znanosti, umjetnosti, obrazovanja te političkog i društvenog života Hrvatske kao i gosti iz inozemstva, završava 11. srpnja predavanjem u Demonstracijskom kabinetu Nikole Tesle Tehničkog muzeja.

Ove će se godine proslavi Teslinog rođendana pridružiti i hotel Regent Esplanade koji će čitav tjedan posvetiti Tesli, kojim povodom će u svoju ponudu uvrstiti i jedinstveni desert posvećen Tesli, "Tesline munje by Regent Esplanade".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙