FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Neočekivano snažan rast industrijske proizvodnje u Njemačkoj u svibnju

BERLIN, 6. srpnja 2012. (Hina/Reuters) - Industrijska proizvodnja u Njemačkoj u svibnju je porasla 1,6 posto u odnosu na mjesec ranije, daleko više nego što se očekivalo, pokazali su u petak najnoviji podaci tamošnjeg ministarstva gospodarstva.

Rast proizvodnje u svibnju najvećim dijelom proizlazi iz 3,8-postotnog rasta proizvodnje roba široke potrošnje i rasta aktivnosti u sektoru graditeljstva, od 3,1 posto, stoji u prioćenju ministarstva gospodarstva.

U ministarstvu napominju da je aktivnost u graditeljstvu sada osjetno veća nego u prvom tromjesečju.

Time je došlo do zaokreta na mjesečnoj razini, budući da je u travnju industrijska proizvodnja smanjena za 2,1 posto, prema blago revidiranim podacima toga ministarstva. Preliminarni podatak pokazivao je pad industrijske proizvodnje od 2,2 posto.

Novi podaci osjetno su nadmašili očekivanja 36 ekonomista iz Reutersove ankete koja su se kretala u rasponu od mršavih 0,1 posto do 1,4 posto i ukazuju na kontinuiranu otpornost najvećeg europskog gospodarstva dok većinu ostalih članica eurozone snažno potresa dužnička kriza.

"Industrijska proizvodnja ostaje snažna. Unatoč rizicima iz eurozone, općenito su poboljšani izgledi za stabilnom industrijskom proizvodnjom u drugom tromjesečju", navodi se u priopćenju ministarstva gospodarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙