FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 6. srpnja

ZAGREB, 6. srpnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 6. srpnja:

ZAGREB - Hrvatski sabor sjednicu nastavlja raspravom o prijedlogu zakona o zabavnim i posebnim automatima za igru, kojim se uređuju sustav, vrste i uvjeti priređivanja igara na zabavnim i posebnim automatima, postupak dobivanja i oduzimanja odobrenja za priređivanje igara, način i uvjeti plaćanja poreza na zabavne i posebne automate za igru, nadzor nad priređivanjem igara te kaznene odredbe. Očekuje se da će donošenje novoga zakona pridonijeti znatnom povećanju prihoda lokalne uprave i samouprave i jasnom uređivanju tržišta zabavnih igara po uzoru na rješenja u drugim europskim zemljama (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

BREGANA - U povodu prvog turističkog vikenda u srpnju kada se očekuje povećani promet turista, ministar turizma Veljko Ostojić, ministar zdravlja Rajko Ostojić te glavni ravnatelj policije Vlado Dominić obići će djelatnike policije i carine te djelatnike "Servisa dobrodošlice" koji djeluje u sklopu Hrvatske turističke zajednice, na graničnom prijelazu Bregana (12,30 sati). Ministar Rajko Ostojić predstavit će letak Ministarstva zdravlja s uputama za hrvatske građane i strane turiste kako se ponašati tijekom velikih vrućina koji, osim na hrvatskom, sadrži upute na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku te će se turistima dijeliti s ostalim promotivnim materijalima Hrvatske turističke zajednice na graničnim prijelazima i turističko-informativnim centrima u turističkim središtima.

ĐAKOVO - Program "Oj Đakovo, šokadijo stara, tebe diči tvoja katedrala", posvećen gradnji đakovačke katedrale i oslikavanju njene freske Madone u kojemu će nastupiti glumci Dramskog kazališta Gavella, HNK Osijek i Umjetničke akademije Osijek, tamburaški sastavi, solisti i KUD-ovi, svečano će otvoriti 46. "Đakovačke vezove". Na otvorenju te tradicionalne kulturno-turističke manifestacije bit će potpredsjednik Hrvatskog sabora i izaslanik predsjednika Sabora Nenad Stazić i potpredsjednik Sabora Tomislav Čuljak (21 sat, Strossmayerov trg ispred katedrale).

ZAGREB - Predstavljanje Leksikona hrvatskih književnih kritičara, polaznica kroatističkog izbornog kolegija "Od čitanja do interpretacije", koji portretira 101 kritičara sažimajući tako povijest te književne vrste, voditelj projekta je profesor Krešimir Bagić, a uredile su ga studentice Marina Mađarević, Tea Sesar, Biljana-Valentina Šklebek i Josipa Zečević (19 sati, dvorana I Filozofskoga fakulteta u Zagrebu, Ivana Lučića 3).

ZAGREB - U organizaciji Službe za kulturnu kontaktnu točku Ministarstva kulture održat će se seminar programa Europske unije Kultura 2007. – 2013., koji je namijenjen svim javnim i privatnim institucijama iz područja kulture i pruža im mogućnost sufinanciranja projekata u kojima do sada s europskim kolegama sudjeluju već brojni hrvatski projektni partneri odnosno hrvatske institucije s područja kulture. Program pruža širok spektar suradnje i aktivnosti na europskoj razini, a seminar će pružiti informacije o vrstama projekata, načinu prijave, partnerstvima u projektima kao i načinu ispunjavanja prijavnice (10 sati, Udruženje hrvatskih arhitekata, Trg bana Jelačića 3).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙