FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijski general prebjegao u Tursku

ANTAKYA, 5. srpnja 2012. (Hina/Reuters) - General elitne sirijske Republikanske garde prebjegao je u Tursku, objavljeno je u četvrtak na jednoj internetskoj stranici, i to je prvi takav objavljeni bijeg visoko rangiranog časnika vojske predsjednika Bašara al Asada otkako je počela pobuna protiv njega prije 16 mjeseci.

"Jedan visoki izvor u snagama sigurnosti potvrdio je bijeg generala (Manafa) Tlasa u Tursku", navodi se na internetskoj stranici Syriasteps koja je povezana sa sirijskim sigurnosnim aparatom. "Njegov bijeg ne znači ništa", rekao je jedan vojni dužnosnik. "Da ga je sirijska obavještajna služba željela uhititi, to bi i učinila", dodao je.

Sirijski oporbeni aktivisti su rekli da imaju informacije o tome da je Tlas u Turskoj, ali da ga ne smatraju prebjegom dok se sam ne oglasi u vezi s tim.

Tlas, pripadnik sunitske većine u Siriji i bivši blizak Asadov prijatelj, bio je zapovjednik brigade u Republikanskoj gardi, jednoj od najbolje opremljenih postrojbi u sirijskoj vojsci gdje dominiraju članovi Asadove sekte Alavita.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙