FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka opet dobila ljetno kino

RIJEKA , 2. srpnja 2012. (Hina) - Riječko Art-kino Croatia proteklog vikenda je pokrenulo svoje kino na otvorenom čime Rijeka dobija ljetno kino nakon 15 godina stanke.

Kino se nalazi u neposrednoj blizini kino dvorane Art-kina, u dvorištu samostana Gospe Lurdske.

Prvi film prikazan u ljetnom kinu bila je američka komedija "Djeca su dobro" s Annette Bening i Julianne Moore u glavnim ulogama. Film se nastavlja prikazivati do 5. srpnja.

U nastavku programa ljetnog kina tijekom srpnja je još desetak europskih filmskih hitova i iranska drama "Nader i Simin se rastaju", nagrađena Oscarom za najbolji film na stranom jeziku, izvijestilo je Art-kino.

Prikazat će se filmovi iz međunarodnog programa Europolis 58. festivala igranog filma u Puli, među kjima "Sarkozy" o usponu bivšeg francuskog predsjednika i "Zbogom kraljice" o životu Marije Antoanete.

Na progamu je još i "Melankolija" Larsa Von Triera, "Koža u kojoj živim" Pedra Almodovara i nagrađivani španjolski film "Ćelija 211". Hrvatsku filmsku premijeru imat će norveški film "Ludo sretni".

Ljetna kina u Rijeci djelovala su od 60-tih godina prošlog stoljeća u dvorištu Pomorskog fakulteta, potom na Trgu Riječke rezolucije, na Kantridi i Zametu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙