FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Strani policajci pomažu i na splitskom području

SPLIT, 2. srpnja 2012. (Hina) - U sklopu međunarodne policijske suradnje danas su u splitskoj policiji predstavljeni policajci iz Slovačke, Češke, Njemačke i Italije koji će, uz hrvatske kolege, ovoga ljeta pomagati stranim turistima u rješavanju problema, a riječ je o projektu koji je u Hrvatskoj počeo 2006. godine te u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi 2008. godine.

Tijekom ljetnih mjeseci na području te županije bit će petnaestak stranih policajaca, a ophodit će zajedno s hrvatskim policajcima u svojim odorama. Mobilni su i dostupni te su u svim situacijama spremni pomoći, rekao je na predstavljanju u policiji Paško Ugrina iz splitsko-dalmatinske Policijske uprave, dodajući kako se nada da će suradnja i ove godine, kao i proteklih, biti izvanredna.

Splitsko-dalmatinska Policijska uprava tim je povodom izdala promotivni letak na 11 svjetskih jezika s uputama za strance u slučaju bilo kakve nezgode koja im se može dogoditi.

"Na letcima su i telefonski brojevi konzularnih predstavništava i hitnih službi u Hrvatskoj. Letke ćemo dijeliti strancima i nadamo se da će i ovo ljeto proteći mirno. Prva grupa policajaca počinje raditi već danas", dodao je Ugrina.

Strani policajci imaju zadataću ostvariti kontakt sa sunarodnjacima - turistima na području splitsko-dalmatinske Policijske uprave. Hrvatskoj će policiji pomoći i u komunikaciji s turistima. Sljedećih dana u Split bi trebala stići i dva policajca iz Makedonije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙