FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zdenci i Čačinci bez vode

ZDENCI, 30. lipnja 2012. (Hina) - Načelnici općina Zdenci i Čačinci Mato Barukčić i Mirko Mališ zapriječili su jutros vatrogasnim vozilima pristup vodovodnom ventilu, kako bi onemogućili zatvaranje vode za ta naselja jer su bez vode četvrti dan, a povremene redukcije traju gotovo dva tjedna.

Optužuju distributera vode Komunalno poduzeće Papuk da im uskraćuje vodu dok u ostalim dijelovima distribucijskoga sustava nema redukcija. Na blokadu ventila distributer je odgovorio zatvaranjem drugoga pa je bez vode, uz Čačince i Zdence, danas i dio Orahovice.

Do nedostatka vode, smatraju načelnici, dolazi zbog dotrajalosti vodoopskrbnog sustava koji radi s 40 posto gubitaka.

"Ostajemo ovdje pri ovom ventilu dok ne budemo ishodili ono što po zakonu i pripada stanovnike općine Zdenci i općine Čačinci da imaju ravnomjernu opskrbu vode kao i svi ostali u distributivnom sustavu Papuka Orahovica, a ne da u Zdencima stanovništvo nema pitku vodu, a u Orahovici normalno rade tri auto praonice" , istaknuo je načelnik Općine Zdenci Mato Barukčić.

Načelnik općine Čačinci Mirko Mališ rekao je da je stanovništvo Čačinaca bez vode deset dana te da vode nema ni u dječjem vrtiću niti u zdravstvenim ustanovama, zbog čega im je otežan rad.

Nestašicu vode u komunalnom poduzeću Papuk niječu i ne žele davati izjave.

U priču se uključio i virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, koji je u popodnevnim satima distributeru naložio ravnomjernu raspodjelu vode na cijelom distributivnom području.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙