FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od subote 30. do ponedjeljka 2. srpnja

ZAGREB, 29. lipnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općega servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za subotu, 30. lipnja, nedjelju, 1. srpnja i ponedjeljak 2. srpnja

Subota, 30. lipnja

-----------------------

OSIJEK - Sjednica glavne skupštine Matice hrvatske, koja će se održati u osječkom HNK (10, HNK, Županijska 9).

RIJEKA - U brodogradilištu 3. maj će se porinuti u more tanker za prijevoz asfalta, nafte i kemikalija za naručitelja iz Švedske, Wisby Tankers. Nakon porinuća će se na isti navoz postaviti kobilica za gradnju istovjetnog tankera (11 sati, brodogradilište 3. maj).

ZAGREB - Otvorenje XI. trijenala hrvatskoga kiparstva na kojemu na temu "Idealnost koncepta - realnost izvedbe" 122 umjetnika izlažu 160 djela (12 sati, Gliptoteka HAZU, Medvedgradska 2). Nakon svečanoga otvaranja izložbe u 14 sati bit će dodijeljene nagrade Trijenala - Velika nagrada Trijenala, tri jednakovrijedne nagrade Trijenala, nagrada AICA-e (Međunarodnoga društva likovnih kritičara), Nagrada Kiparskoga simpozija Dubrova te nagrada posjetitelja Centra Kaptol. Uz izložbu žiriranih radova bit će postavljena i samostalna izložba dobitnika Velike nagrade X. trijenala hrvatskoga kiparstva Predraga Pavića.

Nedjelja, 1. srpnja

-------------------------

SV. MARTIN NA MURI - Konferencija za novinare nakon sjednice Predsjedništva i Središnjeg odbora HNS-a, na kojoj će se stranka službeno očitovati o aktualnim pitanjima vezanim uz izrečenu nepravomoćnu presudu predsjedniku HNS-a Radimiru Čačiću (12 sati, hotel Sv. Martin, dvorana Mura, toplice Sv. Martin na Muri).

Ponedjeljak, 2. srpnja

---------------------------

ZAGREB - Stručni skup "Lokalno socijalno planiranje" u organizaciji Ministarstva socijalne politike i mladih. Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić održat će uvodno izlaganje. (11 sati, Starogradska vijećnica, Ćirilometodska 5)

ZAGREB - Prijave za upis u I. razred srednjih škola u prvome krugu ljetnoga roka počet će u 8 sati, a po odluci Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) u školskoj godini 2012./2013. u 2.223 razredna odjela moći će se upisati 55.790 učenika. Prijave za upis u prvome krugu ljetnoga roka primat će se do 16 sati, a budući srednjoškolci prijave će moći predati i sutra od 8 do 16 sati. Rezultati će biti objavljeni na oglasnim pločama ili mrežnim stranicama škola u srijedu, 4. srpnja najkasnije do 14 sati. Upisi u srednje škole obavljat će se u četvrtak, 5. srpnja od 8 do 16 sati.

DIVULJE - Konferencija za medije u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) na temu "Program aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za RH u 2012. godini" (12 sati, Centar za koordinaciju, vođenje i gašenje požara na priobalju u Divuljama). U ime DUZS-a konferenciji će nazočiti ravnatelj Jadran Perinić, zapovjednik Zapovjedništva protupožarnih namjenski organiziranih snaga GS OSRH general bojnik Mate Obradović, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović te predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Ivan Pavelić. Na konferenciji za medije bit će predstavljen novi glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

ZAGREB - Suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu, njegovoj bivšoj stranci HDZ-u i ostalima okrivljenima u slučaju Fimi medija nastavlja se svjedočenjem bivšeg glavnog tajnika HDZ-a Branka Bačića (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) organizira Hommage slikarstvu Josipa Vanište uz predstavljanje knjige Milana Mirića "Tri eseja ja J.V." u praku skulptura Gliptoteke HAZU-a (19 sati, Medvedgradska 2).

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙