FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: ugovori o projektiranju i izgradnji sustava navodnjavanja

OSIJEK, 29. lipnja 2012. (Hina) - Predstavnici Hrvatskih voda, Osječko-baranjske županije, osječkog Poljoprivrednog instituta te općine Ernestinovo potpisali su danas u Osijeku nekoliko ugovora o izradi glavnih i izvedbenih projekata za sustave navodnjavanja te sufinaciranju projektne dokumentacije za te sustave za što će se tijekom ove i iduće godine izdvojiti oko 950.000 kuna.

Ugovorima se stvaraju preduvjeti za nastavak izrade projektne dokumentacije za sustave navodnjavanja u ovoj županiji te završetak projektiranja sustava navodnjavanja na više od 280 hektara površina Poljoprivrednog instituta te općine Ernestinovo, čija bi izgradnja trebala početi iduće godine.

Polovica sredstava za izradu projektne dokumentacije osigurat će se iz državnog proračuna, a ostalo županija i korisnici sustava navodnjavanja.

Župan Vladimir Šišljagić kazao je kako su ovome poljoprivrednom kraju potrebni takvi projekti te da je u tijeku izrada projektne dokumentacije za šest sustava navodnjavanja u ovoj županiji. Dodao je kako se tim projektima pokušava riješiti dugogodišnji problem navodnjavanja i odvodnje, ali i promjene strukture poljoprivredne proizvodnje u ovom dijelu Hrvatske.

Direktor osječkog Vodno-gospodarskog odjela Hrvatskih voda Zoran Đuroković kazao je kako je za razvoj sustava navodnjavanja i odvodnje ove godine osigurano 50 milijuna kuna, a postoji mogućnost da će još toliko osigurati za područje Drave i Dunava, gdje će jedan od većih projekata biti gradnja akumulacije Koritnjak kod Podgorača.

Predstojnik Odjela za poljoprivrednu tehniku i melioracije osječkog Poljoprivrednog instituta Marko Josipović kazao je kako izgradnjom sustava navodnjavanja za nešto više od 200 hektara površina žele osigurati stabilnost proizvodnje, jer su suše posljednjih godina sve učestalije i agresivnije.

(Hina) xivuc yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙