FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Županijski SDP o prometnoj povezanosti Dubrovačko-neretvanske županije

DUBROVNIK, 28. lipnja 2012. (Hina) - Prometna izoliranost Dubrovačko-neretvanske županije bila je tema sjednice Županijskog odbora SDP-a na kojoj je sudjelovao i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Kako je priopćeno, na sjednici je zaključeno kako je nacionalno pitanje povezivanja teritorija Republike Hrvatske pelješki most te se od hrvatske vlade traži vremenski okvir za izgradnju mosta koji će biti vezan uz porast BDP-a od pet posto dvije godine uzastopce.

Uspostava trajektne veze između Komarne i Brijesta može biti privremeno rješenje do izgradnje pelješkoga mosta i kao najučinkovitije i najjeftinije rješenje jer je velik dio posla za tu vezu već odrađen.

Županijski odbor SDP-a traži i nastavak izgradnje autoceste do Dubrovnika po prostornom planu Dubrovačko-neretvanske županije.

"Tražimo nova rješenja koja nismo probali umjesto odgovornosti onih koji su nas doveli u ovakvu situaciju, a sada bi nam komplicirali životne uvjete i dalje", stoji u priopćenju Županijskog odbora SDP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙