FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Malčić: prijedlog zakona o pučkom pravobranitelju je dobar

ZAGREB, 27. lipnja 2012. (Hina) - Pučki pravobranitelj Jurica Malčić ocijenio je da je prijedlog zakona o pučkom pravobranitelju, o kojemu danas raspravlja Hrvatski sabor, dobar i da će ojačati instituciju pučkog pravobranitelja.

"To zakonsko rješenje je dobro. Ja moram izraziti zadovoljstvo jer su u ovom zakonu manje više svi zahtjevi koje smo postavljali do sada ispunjeni. Zakon znači jačanje institucije pučkog pravobranitelja i u smislu proširenja njegovih ovlasti, naročito što se tiče pripajanja Centra za ljudska prava pučkom pravobranitelju tako da će sada institucija pučkog pravobranitelja moći izvršavati u punoj mjeri zadaće koje ima kao nacionalna institucija za zaštitu ljudskih prava", ustvrdio je Malčić u izjavi za novinare na marginama okruglog stola povodom uspješnog završetka projekta "Jačanje kapaciteta institucije pučkog pravobranitelja".

Prijedlogom zakona se, među ostalim, odustalo od spajanja posebnih pravobranitelja s institucijom pučkog pravobranitelja, čemu se protivio i Malčić, pa bi i nadalje trebali ostati pravobranitelji za djecu, za ravnopravnost spolova te za osobe s invaliditetom.

"To nije bilo vrijeme niti mjesto, niti je to bilo pripremljeno kako treba, prema tome ne samo ja nego i sve druge pravobraniteljske institucije su se protivile takvom rješenju i dobro je da se od toga odustalo", rekao je Malčić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙