FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Miletić: konstrukcije o smrti M.D. Pauletić prije nalaza

PULA, 26. lipnja 2012.(Hina) - U povodu nedavne tragične smrti pulske gradske djelatnice i IDS-ove članice Martine Duras Pauletić te medijske pozornosti koju je izazvala, danas se priopćenjem oglasio pulski gradonačelnik Boris Miletić, koji je izrazio žaljenje što je, kako je rekao, obitelj i svi koji su s Martinom blisko surađivali uvučena u neutemeljene medijske konstrukcije prije nego što su pristigli konačni nalazi kojima bi istraga u potpunosti bila dovršena.

"Gubitak kćeri i supruge, naše bliske suradnice, samo po sebi je velika bol da bi je se neprimjereno i neutemeljeno produbljivalo. Molimo sve koji se bave ovim slučajem da se ne spekulira neutemeljenim konstrukcijama", poručio je Miletić u izjavi za medije dodavši kako će toksikološki nalazi po dolasku dati sve elemente za zaključenje slučaja, u kojem, kako je rekao, prema svim dosadašnjim policijskim očitovanjima nije bilo niti nasilja niti droge, što pojedinci namjerno prešućuju.

"Neinventivne špekulacije, koje traju već godinama glede korištenja opojnih sredstava i koje se uvijek dodatno intenziviraju u predizborno vrijeme, neće me ni ovoga puta pokolebati. Od testiranja ne bježim, ali ga sigurno neću obaviti na zahtjev političkih oponenata, već kada i gdje ja to budem procijenio suvislim", poručio je Miletić.

Glasnogovornik PU istarske Valter Opašić danas je novinarima izjavio kako je uzrok smrti Martine Duras Pauletić trovanje gradskim plinom. "Dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem, očevidom i obdukcijom utvrđeno je da je smrt nastupila uslijed trovanja ugljičnim monoksidom iz gradskog plina. Kao uzrok veće koncentracije plina u stanu isključen je tehnički kvar na plinskim instalacijama i trošilima u stanu te za sada sve upućuje na samoubojstvo trovanjem plinom", naglasio je.

Dodao je kako se kriminalističko istraživanje nastavlja u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom, a u sklopu kojeg se čeka nalaz toksikološkoga vještačenja te se prikupljaju obavijesti i obavljaju razgovori s osobama koje mogu imati bilo kakva korisna saznanja o ovom događaju. "Kada se istraživanje svrši, javnost će biti obaviještena o rezultatima", zaključio je Opašić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙