FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karamarko: U slučaju Fimi Media naći što brže rješenje

ZAGREB, 26. lipnja 2012. (Hina) - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas da je Predsjedništvo stranke na današnjoj sjednici uz ostalo razgovaralo o Izvješću Radne skupine vezano uz suđenje u slučaju Fimi Medie dodavši kako je osobno sklon da se u tom slučaju što brže nađe rješenje.

"Vidjet ćemo da li će u tom slučaju opcija biti daljnji proces ili nagodba", rekao je Karamarko u izjavi novinarima nakon sjednice dodavši da će se o tom pitanju još konzultirati sa pravnim ekspertima. Naglasio je da je osobno sklon afirmiranju istine te da su sada u Predsjedništvu stranke ljudi koji nisu odgovorni za ništa što se do sada događalo.

"Ja sam za individualizaciju tog krimogenog djelovanja nekih ljudi", kazao je napomenuvši da ničim ne želi prejudicirati presudu. Predsjednik HDZ-a kazao je kako je sklon opciji po kojoj će stranka što prije izaći iz fokusa tog pravnog postupka jer kako je rekao nije u redu da ih se sve kriminalizira, a stranka sotonizira. Karamarko je izrazio bojazan vezano uz odugovlačenje tog slučaja a što bi moglo dovesti do političkih konotacija jer iduće godine dolaze lokalni izbori i što bi se taj slučaj mogao koristiti protiv HDZ-a.

"To bi se moglo koristiti protiv HDZ-a da bi se prikrila nemoć ove vlade i da nas na neki način izjednače u toj nemoći s njima", rekao je Karamarko istaknuvši da su se u HDZ-u dogodili pozivni procesi. Predsjednik HDZ-a upozorio je kako dobivaju sve više informacija o bespoštednim čistkama u javnim poduzećima (HAC, HEP i slično) članova i simpatizera stranke.

"Ne radi se samo o čistkama na razini visokog i srednjeg menadžmenta već se to radi doista duboko", upozorio je. Karamarko je kazao da to nije dobro te bi Vlada trebala svoju energiju usmjeravati negdje drugdje a ne za čistke ljudi.

"To nas doista vraća u neka druga vremena", naglasio je. Predsjedništvo HDZ-a donijelo je prijedlog da bivša predsjednica stranke Jadranka Kosor dobije mjesto predsjednice saborskog Odbora za obitelj, mladež i šport a bivši potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks mjesto predsjednika Nacionalno vijeće za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙