FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Broj mrtvih u potresu u Kini narastao na četiri

PEKING, 24. lipnja 2012. (Hina/AFP) - U snažnom potresu koji je u nedjelju pogodio planinski kraj na jugozapadu Kine najmanje su četiri osobe poginule, a stotinjak je ozlijeđeno, izvijestila je kineska agencija Xinhua.

Po podacima koje je objavio Američki geološki zavod (USGS), potres je bio magnitude 5,5, a dogodio se u pograničnom području između pokrajina Sečuana i Junana, nešto prije 4 sata (10 sati po srednjoeuropskom vremenu), na dubini od 9,3 kilometra.

Kineske vlasti ocijenile su da je magnituda bila 5,7. Nakon potresa zabilježeno je manje podrhtavanje tla magnitude 3,3, javili su kineski seizmolozi.

U potresu su srušene kuće i presječene su prometnice u više dijelova okruga Ninglanga, u pokrajini Junanu, javlja Xinhua.

Ozlijeđene su 104 osobe, među njima je dvadesetak u teškom stanju, dodaje agencija, pozivajući se na mjesne vlasti.

Na području pogođenom potresom živi etnička manjina Yi, koji većinom žive u Junanu i Sečuanu, a Peking procjenjuje da ih u zemlji ima 7,8 milijuna.

Potresi su česti u tom planinskom kraju. 12. svibnja 2008. u potresu jakosti 8 stupnjeva u Sečuanu poginulo je nekoliko tisuća ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙