FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turski stražitelji locirali olupinu srušenog zrakoplova

ANKARA , 24. lipnja 2012. (Hina/Reuters) - Istražiteljski timovi uspjeli su locirati mjesto na kojemu su u petak Sirijci srušili turski vojni zrakoplov, a olupine su otkrivene u sirijskim vodama na dubini od oko 1300 metara, objavili su u nedjelju turski mediji, ne navodeći izvor.

Tursko ministarstvo vanjskih poslova ranije je izvijestilo kako istražiteljski timovi i dalje traže dvojicu nestalih pilota.

Turska je uputila diplomatsku notu Siriji zbog sirijskog rušenja vojnog zrakoplova nad Sredozemljem, objavila je u nedjelju turska državna televizija TRT. Tursko ministarstvo vanjskih poslova ranije je objavilo kako je pozvalo članice NATO-a na konzultacije zbog incidenta koji se dogodio u petak te je objavilo kako će službena Ankara slučaj iznijeti i UN-ovu Vijeću sigurnosti.

Brod koji prevozi ruske helikoptere u Siriju i koji je vraćen u Rusiju nakon što mu je otkazano osiguranje, trebao bi nastaviti put prema Siriji u pratnji još bar jednog broda, objavio je u nedjelju Interfax, pozivajući se na vojne izvore.

Rusija se smatra jednom od zemalja koje opskrbljuju Siriju oružjenm, a istodobno štiti svojeg dugogodišnjeg saveznika predsjednika Bašara al Asada od oštrijih sankcija UN-a. Moskva tvrdi kako isporuka nije povezana sa sukobom u Siriji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙