FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Utemeljena nagrada "Trofej Tomislav Ivića"

SPLIT, 24. lipnja 2012. (Hina) - U povodu prve godišnjice smrti hrvatskog nogometnog trenera Tomislava Ivića, koji je umro 24. lipnja 2011. godine, splitska sekcija Hrvatskog zbora sportskih novinara danas je utemeljila nagradu "Trofej Tomislav Ivić", kojom će se ubuduće nagrađivati najboljeg trenera Prve Hrvatske nogometne lige (HNL).

Ova je nagrada utemeljena u suradnji sa prvoligaškim nogometnim klubovima Hajdukom i Splitom, te pod pokroviteljstvom splitsko-dalmatinske županije, navodi se u priopćenju što ga je potpisao predsjednik splitske sekcije Hrvatskog zbora sportskih novinara Tomislav Gabelić.

"Pokretanjem akcije želimo sačuvati sjećanje na najtrofejnijeg hrvatskog nogoetnog trenera. Posebni žiri, sastavljen od novinara, predstavnika oba splitska prvoligaša, te bivših izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, odlučivat će o dobitniku Trofejka", pojašnjava se u priopćenju.

Osim postignutih rezultata tijekom sezone, navodi se u prioćenju, važan kriterij za kandidate bit će doprinos napretku nogometne igre i afirmacija mladih igrača, a "Trofej Tomislav Ivić" prvoligaški treneri mogu zaslužiti i više puta tijekom karijere, ovisno o postignutim rezultatima.

Nagrađeni će dobiti skulpturu, koju će osmisliti i izraditi jedan od najistaknutijih hrvatskih kipara Kažimir Hraste, dopisni član HATU-a. Uoči početka prvenstva Hrvatski zbor sportskih novinara - sekcija Split objavit će sastav žirija, koji će se mijenjati svake sezone, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙