FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: završen posjet Komisije Europske asocijacije za cvijeće i krajobraz

OSIJEK,22. lipnja 2012.(Hina) - Radnim sastankom s osječkim gradonačelnikom Krešimirom Bubalom i dužnosnicima gradske uprave članovi ocjenjivačke Komisije Europske asocijacije za cvijeće i krajobraz završili su današnji obilazak Osijeka, u sklopu natjecanja za nagradu "Zlatni cvijet Europe", u kojem se Osijek natječe kao jedini grad koji nije iz Europske unije.

Iznoseći prve dojmove predsjednik Komisije Rudiger Kirsten kazao je kako su članovi Komisije impresionirani gradskim parkovima, i odnosom prema parkovima i zelenim površinama, obnovom zgrada u starom dijelu grada, sustavom javnog prijevoza, posebice biciklističkim stazama.

Ocijenio je kako u Osijeku ima još puno toga za napraviti, i to u parkovima i zelenim površinama, te unaprijeđivanju turisitčke ponude, ali da je to grad koji ide u pravom smjeru i koji ima budućnost, te da je Komisija impresionirana napretkom, koji je grad ostvario u posljednjih 20. godina.

Kazao je kako je cilj natjecanja društveni i kulturni razvoj, podizanje kvalitete življenja u europskim gradovima, unaprijeđivanje svijesti o okolišu i održivom razvoju, ocijenviši kako je nagrada "Zlatni cvijet Europe", jedan od najboljih načina promicanja održivog razvoja u Europskoj uniji.

Gradonačelnik Krešimir Bubalo izjavio je novinarima kako su nastojali omogućiti članovima Komisije da vide što je moguće više sadržaja u gradu, da ih upoznaju s povijesti grada, ali i onim što Osijek ima danas te projektima koje provodi gradska uprava. Ocijenio je kako su članovi Komisije stekli dobar dojam, te da Osijek ima šansu dobiti jednu od nagrada, koje se dodjeljuju polovicom rujna, u Nizozemskoj.

Naš je imperativ bio da nam grad bude što uredniji i ljepši, ne samo zbog posjeta Komisije, već stoga što želimo živjeti u lijepom europskom gradu, rekao je Bubalo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙