FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wimbledon: Najteže na startu za Petru Martić

ZAGREB, 22. lipnja 2012. (Hina) - Hrvatski tenisači i tenisačice doznali su protivnike u 1. kolu Grand Slam turnira u Wimbledonu, koji počinje u ponedjeljak, 25. lipnja. Najteže će biti Petri Martić, koja ide na 15. nositeljicu Nijemicu Sabine Lisicki.

Protiv Lisicki je dva puta igrala i oba puta izgubila, a posljednji njihov susret bio je 2010. na Australian Openu. No, Petra Martić je nedavno došla do 4. kola Roland Garrosa, što joj je najbolji rezultat na Grand Slam turnirima. Ukoliko bi izbacila Nijemicu Lisicki, u sljedećem kolu Martić bi išla na bolju iz dvoboja između Srpkinje Bojane Jovanovski i Grkinje Eleni Daniilidou.

Druga hrvatska predstavnica u Wimbledonu Mirjana Lučić u 1. kolu ide na Ruskinju Aleksandru Panovu, koja je 74. na WTA listi. Protiv nje je dva puta igrala 2008. i oba puta je poražena. Inače, Mirjana Lučić je najbolji rezultat u karijeri ostvarila baš u Wimbledonu, gdje je igrala polufinale 1999. godine. Ako prođe prvo kolo, Lučić će u sljedećem krugu vjerojatno ići na 9. nositeljicu Francuskinju Marion Bartoli.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, koji je 16. nositelj, u 1. kolu ide na Nijemca Cedrik-Marcela Stebea, koji je 73. na ATP listi i protiv kojeg nikad nije igrao.

Ivo Karlović će za protivnika imati Izraelca Dudija Selu (106. na ATP listi), kojeg je u oba dosadašnja susreta pobijedio, a posljednji puta bilo je to ove godine u Zagrebu. Ako prođe Dudija Selu, u sljedećem kolu vjerojatno ga čeka 4. nositelj Škot Andy Murray.

Ivan Dodig u 1. kolu ide na Čeha Lukasa Rosola (100. na ATP listi), s kojim je tri puta igrao u kvalifikacijma i na challengerima, a Dodig je slavio samo jednom, 2010. u Sarajevu. U slučaju prolaza čeka ga drugi igrač svijeta Rafael Nadal.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙