FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 22. lipnja 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta

BEČ - Ljetni školski praznici najdulje traju u baltičkim zemljama i u južnoj Europi, pokazuju statistički podatci informacijske službe o obrazovnim sustavima "Eurydice". Dok Estonci, Latvijci, Litavci, Turci, Talijani, Portugalci i Maltežani imaju oko tri mjeseca ljetnih školskih praznika, ljetni odmor u pojedinim njemačkim saveznim zemljama i švicarskim kantonima traje samo pet do šest tjedana. Među zemljama s duljim ljetnim raspustom nalazi se i Hrvatska, koja spada u skupinu zemalja s deset do jedanaest tjedana školskih praznika. Uz Hrvatsku, u toj su skupini i Bugarska, Finska, Island, Rumunjska, Švedska, Slovenija, Španjolska, Mađarska i Cipar.

MEAUX - Najveći budistički hram u Europi bit će inauguriran u nedjelju u pariškom predgrađu Bussy-Saint-Georges, gdje će se uz tajvansku pagodu do kraja 2013. izgraditi još jedna pagoda, jedna sinagoga, džamija i armenski kulturni centar. Projwekt kulturne četvrti u kojoj će biti smještene vjerske ustanove u potpunosti financiraju zainteresirane zajednice. "Tajvanska pagoda Fo Guang Shan moderna je zgrada neutralne arhitekture", rekao je Hugues Rondeau, gradonačelnik Bussy-Saint-Georgesa, udaljenog 30 km od Pariza.

RABAT - Švicarski solarni zrakoplov Impulse sletio je u noći između četvrtka i petka u Ouarzazate na jugu Maroka, nakon više od 17,5 sati leta, javlja agencija France presse. Solarni zrakoplov sletio je pola sata iza ponoći po lokalnom vremenu u zračnu luku Ouarzazate, gdje su ga dočekali dužnosnici Marokanske agencije za solarnu energiju (MASEN). Solar Impulse poletio je 24. svibnja iz Švicarske, a 5 lipnja je sletio u Rabat, nakon međuslijetanja u Madridu. Za 2014. se predviđa put oko svijeta u pet etapa tim zrakoplovom.

OSLO - Norveška neprofitna organizacija za zdravstveno i spolno obrazovanje RFSU pozvala je Norvežane na "sex hour" u četvrtak navečer s partnericom ili partnerom koji dobrovoljno pristaju na seks, uz obaveznu upotrebu kondoma, nastojeći na taj način podići javnu svijest o sigurnome seksu. Iz RFSU-a pozivaju Norvežane da se na sat vremena odreknu gledanja večerašnjeg tv-prijenosa nogometne utakmice između Češke i Portugala te se odaju seksualnom užitku uz obaveznu zaštitu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙