FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Air France ukinut će do 2014. više od pet tisuća radnih mjesta

PARIZ, 21. lipnja 2012. (Hina/AFP) - Francuski zrakoplovni prijevoznik Air France objavio je u četvrtak da će do 2014. ukinuti nešto više od 5.000 radnih mjesta kroz dobrovoljni odlazak zaposlenih.

Air France će ukinuti ukupno 5.122 radna mjesta a svi će radnici otići dobrovoljno ako uprava sa sindikatima uspije potpisati novi kolektivni ugovor, navodi se u priopćenju.

"Air France je odlučio raditi potpuno transparentno i dati prednost socijalnom dijalogu u potrazi za strukturalnim i održivim rješenjima koja će biti uključena u korporativne akte", dodaju u francuskom prijevozniku.

Ako radnici potpišu novi kolektivni ugovor, "Air France je obećao da neće otpuštati radnike i da će primijeniti više mjera kako bi podupro potrebno smanjenje broja zaposlenih", ističe se u priopćenju.

Posrnuli francusko-nizozemski prijevoznik Air France KLM pokrenuo je veliki program štednje nakon što je prošlu godinu zaključio s gubitkom od 809 milijuna eura a neto gubitak zabilježio je i u prvom ovogodišnjem tromjesečju, i to u visini 368 milijuna eura.

U upravi ističu da je novi kolektivni ugovor "značajn uvjet za oporavak poduzeća", i da Air France mora poboljšati efikasnost poslovanja za 20 posto do kraja iduće godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙