FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Toulouse: Oslobođeni svi taoci

TOULOUSE , 20. lipnja 2012. (Hina/AFP) - Četiri taoca što ih je u srijedu ujutro oteo muškarac koji se predstavio kao član Al Kaide u jednoj banci u Toulouseu oslobođena su, prenosi France presse.

Najprije u oslobođene dvije taokinje, nakon čega je policija pregovarala o puštanju preostale dvojice zatočenih. Policija je u međuvremenu otkrila identitet otmičara, koji je poručio kako otmicu nije počinio zbog novca već zbog svojih vjerskih uvjerenja, prenio je državni odvjetnik Michel Valet, nazočan na mjestu događaja.

Nakon što je otmičar pustio dvije taokinje, policija je nakon pregovora krenule u akciju spašavanja ostalih talaca. Svi su taoci prošli bez ozljeda i na sigurnom su, rekao je za France presse glasnogovornik banke.

Muškarac, koji se predstavio kao član Al Kaide, u banku je upao jutros oko deset sati, otevši potom četiri osobe, među kojima je bio i direktor banke. Ispalio je hitac u zrak, ne ozlijedivši pritom nijednog taoca.

Sestra otmičara, čiji je identitet otkriven u međuvremenu, za France presse je rekla kako je njezin 26-godišnji brat neuravnotežen te "da se boji vanjskog svijeta". Iz izvora bliskih policiji doznaje se da otmičar boluje od shizofrenije te da je otmicu počinio u stanju psihičke neuravnoteženosti, s obzirom na to da je prekinuo s dotadašnjom redovitom terapijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙