FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Aldott pozdravio odluku dioničara o zadržavanju dobiti u Ini

ZAGREB, 19. lipnja 2012. (Hina) - Predsjednik Uprave INA-e Zoltan Aldott na današnjoj je sjednici Glavne skupštine Ine pozdravio odluku glavnih dioničara o zadržavanju dobiti unutar kompanije kako bi se stvorila osnova za dugoročni rast, izvijestili su iz Ine.

Glavna skupština donijela je danas odluku o raspodjeli dobiti Ine za 2011. godinu u ukupnom iznosu od 1,96 milijardi kuna te je 98,3 milijuna kuna raspoređeno u zakonske rezerve, a 1,87 milijardi kuna u zadržanu dobit. Aldott je istaknuo važnost velikog investicijskog ciklusa koji Ina pokreće vrijednog više od dvije milijarde kuna samo ove godine, odnosno većeg od cjelokupne neto dobiti u 2011. godini.

Naglasio je kako su pred rukovodstvom kompanije veliki izazovi. "S jedne strane suočavamo se s promjenjivim vanjskim okruženjem koje značajno utječe na financijsku poziciju kompanije, a s druge strane iznimnim ulaganjima, koja će u idućem razdoblju biti posebno intenzivna upravo u Hrvatskoj, nastojimo osigurati budućnost kompanije i u nepredvidivim godinama koje su pred nama", kazao je napominjući kako je u tom smislu rukovodstvo kompanije fokusirano na daljnje unapređenje učinkovitosti i korištenje vlastitih resursa kako bi odgovorilo na prilike na tržištu.

"S jasnom vizijom što želimo biti - utjecajni regionalni igrač - svjesni smo da smo postavili ambiciozni cilj, no uz podršku Ininih dvaju najvećih dioničara, Vlade RH i MOL-a, uvjereni smo da možemo ostvariti planirano te time potvrditi svoj status pokretača hrvatskog gospodarstva", izjavio je Aldott.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙