FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Strani novinari u obilasku tzv. europske Amazone

ZAGREB, 18. lipnja 2012. (Hina) - Dvadesetdvoje novinara iz devet europskih zemalja i Hrvatske danas je u organizaciji svjetske nevladine organizacije za zaštitu prirode WWF počelo studijsko putovanje Parkom prirode Kopački rit i rijekom Dunav kako bi upoznali "srce europske Amazone".

Tijekom trodnevnog studijskog putovanja novinari iz Austrije, Francuske, Velike Britanije, Italije, Njemačke, Rumunjske, Slovenije, Srbije, Mađarske, zajedno s hrvatskim kolegama obići će Kopački rit i veslati Dunavom, a predstavnici udruga koji se bave zaštitom "europske Amazone" okupljeni u asocijaciju "Čuvari rijeka" upoznat će ih s problemom zbog plana da se tokovi tih rijeka reguliraju.

WWF u priopćenju upozorava kako "Hrvatska agencija za plovne putove snažno promiče svoje planove za pretvaranje Dunava u kanalizirana korita, bez obzira na razorne ekološke posljedice i ignorirajući sve napore da se uspostavi međunarodno zaštićeno područje".

U ožujku prošle godine, naime, potpisan je ministarski dogovor između Austrije, Slovenije, Hrvatske, Mađarske i Srbije da se to područje proglasi prekograničnim UNESCO-ovim rezervatom biosfere Mura-Drava-Dunav. Riječ je o 800 tisuća hektara duž 700 kilometara prirodnog toka rijeka Mure, Drave i Dunava kroz pet država (Austrija, Slovenija, Hrvatska, Mađarska, Srbija).

WWF studijsko putovanje organizira u suradnji s Euronaturom, Hrvatskim društvom za zaštitu ptica i prirode i udrugom Zeleni Osijek.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙