FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Federacije BiH neće potpisati smjenu ministara

MOSTAR, 18. lipnja 2012. (Hina) - Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir neće odobriti zahtjev za smjenom ministara u vladi Federacije BiH iz redova SDA i HSP-a BiH što će zakomplicirati rekonstrukciju vlasti koju su najavili SDP-a BiH i HDZ-a BiH, rekao je u ponedjeljak predsjednik Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Denis Zvizdić.

"Zbog načina na koji se od njega zahtjeva, Budimir neće potpisati smjenu ministara iz reda SDA-a i HSP-a", rekao je Zvizdić je nakon susreta s predsjednikom Federacije BiH.

Predsjednik Zastupničkog doma Parlamenta FBiH potvrdio je da su dostavljeni i zahtjevi 43 zastupnika iz redova SDP-a BiH i HDZ-a BiH za održavanje izvanredne sjednice ovoga doma.

Prema najavama iz redova HDZ-a i SDP-a, ove dvije stranke traže smjenu vodstva oba doma federalnog parlamenta, a pokrenut će i proceduru za smjenom predsjednika Federacije BiH Živka Budimira.

Čelnici SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija i HDZ-a BiH Dragan Čović potpisali su u nedjelju sporazum o uspostavi nove vlasti u Federaciji BiH iz koje bi bili isključene SDA i HSP BiH, čiji se dužnosnici protive rekonstrukciji.

Da bi proveli rekonstrukciju vlasti SDP BiH, HDZ, Savez za bolju budućnost i HDZ 1990. moraju osigurati dvotrećinsku potporu 66 zastupnika od 98 u Zastupničkom domu kako bi smijenili predsjednika Federacije BiH koji po proceduri odobrava smjenu ministara i imenovanje nove vlade.

Ove stranke u Parlamentu imaju potporu 56 zastupnika, a u medijima se najavljuje da će ih u rekonstrukciji vlasti podržati manje stranke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙