FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pakistan: u napadu na šijitske studente 4 mrtvih

QUETTA, 18. lipnja 2012. (Hina/AFP) - U napadu automobilom-bombom na autobus s brojnim studentima šijitske manjine četiri su osobe poginule a više od 40 ih ranjeno u ponedjeljak na jugozapadu Pakistana, objavila je policija.

Pakistanski šijiti, koji čine gotovo 20 posto stanovništva u tom području, redovita su meta napada koji se pripisuju sunitskim ekstremistima među kojima su neke skupine, poput najpoznatije među njima Laškar-e-Džangvi, bliske talibanskim ustanicima i Al Kaidi.

Do napada u ponedjeljak došlo je u predgrađu Quette, središta Balučistana, siromašne ali strateške pokrajine jer graniči s Iranom i Afganistanom i bogata je ugljikovodikom, te nestabilne zbog nazočnosti brojnih pobunjeničkih i zločinačkih skupina.

"Bomba ručne izrade skrivena u automobilu parkiranom uz cestu eksplodirala je blizu autobusa koji je prevozio studente s lokalnog sveučilišnog tehnološkog instituta", kazao je šef gradske policije Mir Zubair. "Četiri su osobe poginule a više od 400 ih je ranjeno, većinom studenti", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙