FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: mirno trgovanje na kraju tjedna

ZAGREB, 15. lipnja 2012. (Hina) - Na Zagrebačkoj se burzi danas očekuje mirno trgovanje, a Crobex bi mogao ojačati, ponajviše pod utjecajem rasta cijena dionica na svjetskim tržištima.

Od 8 analitičara brokerskih tvrtki, koji su sudjelovali u anketi Hine, njih 7 očekuje danas stagnaciju Crobexa, a 1 porast.

Crobex indeks ojačao je jučer 0,11 posto, na 1.624 boda, a Crobex10 0,30 posto, na 882 boda.

Redovni promet dionicama iznosio je 8,9 milijuna kuna, što je otprilike 3 milijuna više nego dan prije.

„Očekujem danas blagi rast Crobexa, no trgovanje bi moglo biti mirno kao i cijeloga tjedna, jer nema poticajnih vijesti“, ističe Maja Bešević Vlajo, portfelj menadžerica u Podravskoj banci.

Na svjetskim su burzama indeksi u plusu, ali se trguje oprezno uoči nedjeljnih parlamentarnih izbora u Grčkoj, koji će odlučiti ostaje li ta zemlja u eurozoni.

Na Wall Streetu su u četvrtak cijene dionica znatno porasle nakon što je objavljeno da su najvažnije središnje banke spremne za zajedničku intervenciju ako rezultati izbora u Grčkoj izazovu poremećaje na financijskim tržištima.

Dow Jones indeks ojačao je 1,24 posto, dok je S&P 500 porastao 1,08, a Nasdaq indeks 0,63 posto.

I na većini azijskih te europskih burzi cijene dionica jutros su porasle.

„Zadnja dva dana vidimo lijepi rast cijena dionica na inozemnim burzama, jer zasad nema novih negativnih vijesti. Ponajprije bih to pripisala tehničkom oporavku tržišta, a ne poboljšanju fundamenata“, kaže Bešević Vlajo.

Kako dodaje, nove smjernice investitorima dat će podaci o američkoj industrijskoj proizvodnju te o trgovinskoj bilanci i zaposlenosti u eurozoni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙