FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vojna vježba "Immediate response" apsolutni uspjeh

ZAGREB, 13. lipnja 2012. (Hina) - Dvotjedna vojna vježba "Immediate Response", u kojoj je sudjelovalo više od 700 pripadnika hrvatske vojske, američke vojske i vojnika šest drugih zemalja, uspješno je završena svečanošću zatvaranja 9. lipnja, priopćilo je u srijedu američko veleposlanstvo.

"Mislim da se svi možemo složiti da je vježba bila apsolutni uspjeh", kazao je brigadir Ivan Turkalj. Njegov američki kolega, brigadir Andrew Heppelmann, kazao je da je na vježbi, održanoj u Slunju, postignuta "visoka razina izvrsnosti, s naglaskom na taktiku, tehniku, proceduru i održavanje".

Vježba je dio združene obuke i vježbi Zapovjedništva američkih snaga za Europu – EUCOM (United States European Command) i Zapovjedništva kopnenih snaga za Europu (USAREUR - United States Army Europe).

Jedan od ciljeva vježbe je i priprema za sudjelovanje u misiji ISAF u Afganistanu te razmjena naučenih lekcija iz ISAF-a. Na prezentacijskom danu vježbe su sudjelovali pripadnici oružanih snaga, većinom iz Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država, a u simulacijskom središtu u Zagrebu pripadnici OS Albanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Srbije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙