FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odabrani finalisti tportalove književne nagrade

ZAGREB, 13. lipnja 2012. (Hina) - Između pedeset i dva romana pristigla na književni natječaj za roman godine, sedmeročlani žiri odabrao je pet finalista koji ostaju u izboru za nagradu roman@tportal.hr, vrijednu sto tisuća kuna, objavljeno je danas na internet stranicama tportala.

Među finalistima su i dva debitantska romana, "Drenje" Luke Bekavca i "Ovdje neće biti čuda" Gorana Ferčeca, a s romanom "Bilo nam je tako lijepo", drugim dijelom svoje trilogije, tu je Sibila Petlevski, koja je za prvi dio "Vremena laži" već dobila tu književnu nagradu.

Zoran Ferić natječe se s romanom "Kalendar Maja", koji je nedavno dobio nagrade "Jutarnjeg lista" i nagrade "Vladimir Nazor" Ministarstva kulture, a Ivica Đikić s romanom "Sanjao sam slonove", pričom o isprepletenosti tajnih službi i politike s organiziranim kriminalom.

Žirijem ove godine predsjeda Ana Grbac, a članovi su još Tomislav Brlek, Gordana Duhaček, Igor Mandić, Katarina Luketić, Miroslav Mićanović i Jadranka Pintarić. Pobjednik će se saznati 28. lipnja na dodjeli nagrada u zagrebačkom Kinu Europa.

Od 2008., kada je pokrenuta, nagradu su dobili Olja Savičević Ivančević za roman "Adio kauboju", Sibila Petlevski za "Vrijeme laži", Drago Glamuzina za "Tri" i Dalibor Šimpraga za roman "Anastazija".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙