FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinkovačke jeseni od 7. do 16. rujna

VINKOVCI, 12. lipnja 2012. (Hina) - Manifestacija tradicijske kulture 47. Vinkovačke jeseni održat će se od 7. do 16. rujna uz geslo "U kolu i oko njega", najavljeno je na sjednici Organizacijskog odbora te manifestacije.

S obzirom na to da je središnja tema ovogodišnje manifestacije kolo, svečanost otvorenja, za koji je scenarij i ove godine osmislila Ana Cvenić, bit će posvećena toj vrsti narodnoga plesa, rekao je predsjednik Organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni, vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić.

"U organizacijskom smislu, već smo obavili oko osamdeset posto predviđenog posla, a znaju se i svi izvođači i sudionici manifestacije, čija će organizacija ove godine stajati oko 2,5 milijuna kuna", kazao je Mladen Karlić.

I ove će se godine održati tradicionalne priredbe poput Dječjih Vinkovačkih jeseni, Državne smotre hrvatskog izvornog folklora, Vinkovačkog jesenskog sajma gospodarstva, Folklornih večeri te brojne druge, a u svečanoj smotri sudionika 16. rujna sudjelovat će oko 3.500 članova kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske i inozemstva koja njeguju hrvatski izvorni folklor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙