FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 9. lipnja 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

HARKIV - U prvoj utakmici 1. kola skupine B na EURU Danska je u Harkivu iznenađujuće svladala Nizozemsku sa 1-0 (1-0). Strijelac jedinog gola bio je Krohn-Dehli (24). Favorizirana Nizozemska dominirala je tijekom cijelog susreta, stvorila je brojne prilike, ali je "pala od jednog ispaljenog metka". Nizozemska je od početka potisnula Dansku u njihovu polovicu terena, imala je nekoliko poluprilika, a najbolja je bila ona Robina van Persieja iz 7. minute, kada je sa desetak metara pucao pored gola. U jeku tog pritiska uslijedio je šok za Nizozemce. Igrala se 24. minuta a Krohn-Dehli je odličnim driblingom izbacio trojicu obrambenih igrača i sjajno pogodio za vodstvo Danske. Nakon primljenog gola Nizozemci su pojačali pritisak na dansku polovicu, u 36. minuti Robben je pogodio vratnicu, a u 43. Van Persie je imao najbolju priliku u prvom poluvremenu, ali je njegov udarac obranio danski vratar Andersen. Na početku drugog poluvremena dvije prigode za Nizozemsku. U 51. minuti Van Bommel u padu puca sa vrha 16-erca, a Andersen vršcima prstiju spašava mrežu. Minutu kasnije udarac Affelayja prolazi tik uz vratnicu. Potom u 63. minuti Robben glavom puca pored gola, a posljednju veliku priliku imao je Huntelaar u 74. minuti kada je sam izašao pred vratara Andersena, koji još jednom odlično brani.

NIZOZEMSKA: Stekelenburg, Van der Wiel (Kuyt, 85), Heitinga, Vlaar, Willems, Van Bommel, N. de Jong (Van der Vaart, 71), Robben, Sneijder, Afellay (Huntelaar, 71), Van Persie.

DANSKA: Andersen, Kjaer, Jacobsen, Agger, Poulsen, Kvist, Zimling, Krohn-Dehli, Eriksen (Schoene, 74), Rommedahl (Mikkelsen, 84), Bendtner.

HARKIV - Lijevi branič nizozemske nogometne reprezentacije Jetro Willems postao je najmlađi igrač koji je nastupio na nekoj utakmici u povijesti europskih prvenstvava. Willems, član PSV-a iz Eindhovena, je uvršten u početnu postavu Nizozemske u susretu 1. kola skupine B protiv Danske u Harkivu, te je sa 18 godina i 71 danom oborio dosadašnji rekord kojega je držao Belgijanac Enzo Scifo koji je na EURU 1984. godine zaigrao u dobi od 18 godina i 115 dana.

POZNANJ - Jedan od ključnih igrača irske nogometne reprezentacije na EURU u Poljskoj i Ukrajini bit će "zapovjednik obrane" Richard Dunne (32). Stoper Aston Ville je svjestan kako je hrvatska reprezentacija tehnički kvalitetnija, međutim uvjeren je kako Irci imaju izgleda."Sudeći po stilu igre naših suparnika nećemo imati veći posjed lopte," kazao je sa smiješkom, te dodao: "Hrvatska i Italija, a posebno Španjolska imaju tehnički kvalitetnije igrače, ali na to smo spremni. Branit ćemo se do posljednjeg daha, a siguran sam kako ćemo i mi imati pokoju priliku," kazao je Dunne koji je u Premiershipu odigrao više od 400 utakmica za Everton, Manchester City i Aston Villu. Za Dunnea će nastup protiv Hrvatske biti prvi nastup na europskom prvenstvu. Bio je sudionik SP-a 2002. godine, no na EURU nikada nije nastupio jer je Irskoj ovo prvi nastup na smotri najboljih europskih reprezentacija nakon 1988. "Napokon ću dobiti priliku zaigrati na europskom prvenstvu. Oduševljen sam i jedva čekam početak utakmice. Uzbuđen sam kao i moji suigrači. Vjerujem kako možemo razveseliti naše navijače", kazao je 1.88 metara visoki stoper iz Tallaghta, mjesta iz okolice Dublina.

POZNANJ - Hrvatska nogometna reprezentacija ima dvostruko vredniju momčad, dok se Irci mogu pohvaliti kako su stariji.

"Vatreni" vrijede 152 milijuna eura, dok je irska vrsta procijenjena na 71 milijun eura. Najskuplji hrvatski igrač je Luka Modrić vrijedan 39 milijuna eura, Darijo Srna je procijenjen na 14, a Mario Mandžukić na 10 milijuna eura. Zatim slijede Ivan Rakitić (9), Eduardo (8.5), Ognjen Vukojević (8), Niko Kranjčar (7.5), te Vedran Ćorluka (7). Kod Iraca niti jedna igrač nije skuplji od 10 milijuna eura. Najskuplji je Aiden McGeady, koji vrijedi devet milijuna eura, a iza njega su Ricahrd Dunne (4.5) i Kevin Doyle (4.5). Prvi suparnik hrvatske reprezentacije na europskom prvenstvu, Irska ima najstariju ekipu od svih 16 sudionika EURA. Irci u prosjeku imaju 28.5 godina, dok najmlađu reprezentaciju ima Njemačka s prosjekom od 24.5 godina. Hrvatska reprezentacija s prosjekom od 27.09 godina zauzima deseto mjesto. Najstariji igrač u hrvatskim redovima je Josip Šimunić (34), a najmlađi Šime Vrsaljko (20).

WEYMOUTH - Manje od dva mjeseca prije početka Olimpijskih igara hrvatski jedriličari pokazali su da su u odličnoj formi i da će biti vrlo konkurentni na OI, na natjecanju Svjetskog kupa na poprištu olimpijske regate u Weymouthu Šime Fantela i Igor Marenić zauzeli su četvrto mjesto u klasi 470, Tonči Stipanović peto u Laseru, Ivan Kljaković Gašpić deveto u Finnu, a Pavle Kostov i Petar Cupać deseto. "Mislim da smo cijelu regatu odjedrili dosta dobro, imali smo sitne greške, to smo analizirali. Ova regata je poslužila za snimanje polja na kojem će se održati Olimpijske igre. Mislim da smo regatu dobro iskoristili i dobro odjedrili", kazao je Marenić.

GENT - Na petom ovogodišnjem natjecanju gimnastičkog Svjetskog kupa u Gentu dvoje hrvatskih predstavnika izborilo je nastup u nedjeljnom finalu, Robert Seligman na konju s hvataljkama i Tijana Tkalčec u preskoku.

Seligman je u kvalifikacijama na konju s hvataljkama zauzeo peto mjesto s rezultatom 15.125, dok je naš olimpijac i osvajač srebrne medalje na ovoj spravi prije četiri godine u Pekingu Filip Ude bio deveti, prvi izvan finala, sa 14.375.

Tkalčec je do finala u preskoku stigla s četvrtim rezultatom kvalifikacija od 13.737, dok je najbolja bila Meksikanka Alexa Ctlali Moreno sa 14.312. Marijo Možnik je na preči bio 11. sa 14.425, dok je Marko Brez na ručama zauzeo 22. mjesto sa 14.150, te se nisu uspjeli kvalificirati u finale. Do kraja ovogodišnjeg Svjetskog gimnastičkog kupa ostalo je još samo natjecanje u Ostravi 23. i 24. studenoga.

LUGANO - Slovak Peter Sagan (Liquigas) pobjednik je prve etape biciklističke utrke "Tour de Suisse", koja se boduje za "World Tour", on je 7.3 kilometara dugačku stazu pojedinačnog kronometra u Luganu svladao za 9:43 minute.

Drugo mjesto zauzeo je Švicarac Fabian Cancellara (RadioShack) s četiri sekunde zaostatka, a treće Talijan Moreno Moser (Liquigas) sa sedam sekundi slabijim vremenom od momčadskog kolege. Najbolji hrvatski biciklist, Robert Kišerlovski (Astana) zauzeo je 37. mjesto sa 36 sekundi slabijim vremenom od Sagana. Utrka u Švicarskoj četvrta je najcjenjenija etapna utrka u godini, nakon "Tour de Francea", "Gira d'Italia" i "Vuelta a Espane", a vozači ju tradicionalno koriste kao završnu provjeru forme pred nastup na "Tour de Franceu" koji ove godine počinje 30. lipnja.Ovogodišnji "Tour de Suisse" traje do sljedeće nedjelje.

PARIZ - Ruska tenisačica Marija Šarapova pobjednica je ovogodišnjeg izdanja Roland Garrosa, ona je u finalu svladala Talijanku Saru Errani sa 6-3, 6-2. Trijumfom u Parizu 25-godišnja Šarapova kompletirala je svoju kolekciju "Grand Slamova", nakon Wimbledona 2004., US Opena 2006. i Australian Opena 2008. godine. Također, Šarapova će na novoj WTA ljestvici najboljih igračica svijeta, koja će biti objavljena u ponedjeljak, ponovno zauzimati prvo mjesto. na toj će poziciji smijeniti Bjeloruskinu Viktoriju Azarenku.

FINALE:

Marija Šarapova (Rus/1) - Sara Errani (Ita/21) 6-3, 6-2

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙