FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EURO: Medvedev i Klaus gledaju Rusija-Češka

VARŠAVA, 8. lipnja 2012. (Hina/Reuters) - Ruski premijer Dmitrij Medvedev i češki predsjednik Vaclav Klaus planiraju prisustvovati drugoj utakmici europskog prvenstva koje počinje večeras, između Rusije i Češke u Wroclawu, objavila je UEFA.

Ranije je poljski glasnogovornik za UEFA-u izjavio da će i ruski predsjednik Vladimir Putin također biti prisutan na utakmici, no ta je informacija kasnije opovrgnuta.

Rusija i Češka igraju utakmicu u 20,45 sati, nakon što prvenstvo otvore Poljska, koja zajedno s Ukrajinom organizira Euro, i Grčka u Varšavi.

No, što se tiče zemlje suorganizatora Ukrajine, za nu su europski čelnici ranije objavili da će bojkotirati utakmice Eura koje se igraju na njenom teritoriju zbog slučaja ukrajinske oporbene političarke Julije Timošenko koja je u zatvoru.

Tako je danas je objavljeno iz Njemačkog nogometnog saveza (DFB) da njemačka kancelarka Angela Merkel neće prtaiti utakmice njemačke reprezentacije u skupini."Nije sigurno ni hoće li doći na koju utakmicu u nastavku turnira i kao ni na finale koje se igra u Kijevu, u slučaju eventualnog sudjelovanja Njemačke u toj fazi natjecanja", izjavio je glasnogovornik DFB-a Niersbach.

Osim toga, veleposlanik Ukrajine u Velikoj Britaniji Volodimir Handogij je u petak izrazio žaljenje što ni jedna britanski ministar neće prisustvovati utakmicama Engleske u skupini koje se igraju u Ukrajini, istaknuvši kako "ne treba miješati politiku i sport".

Francuska je već ranije objavila da će bojkotirati Euro u Ukrajini gdje igra njena reprezentacija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙