FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karadžićevi suci u posjetu Srebrenici, počinju pripreme za 11. srpnja

SARAJEVO, 6. lipnja 2012.(Hina) - Članovi sudskog vijeća Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY), koje sudi bivšem vođi bosanskih Srba Radovanu Karadžiću, u srijedu su posjetili memorijalni centar u Potočarima kod Srebrenice gdje su pokopane žrtve genocida nad srebreničkim Bošnjacima počinjenog 1995. godine.

Članovi vijeća, predvođeni sucem O-Gon Kwonom, obišli su kompleks memorijalnog centra, a ranije su posjetili i druge lokacije na području srebreničke općine, uključujući i neke od onih na kojima su počinjena masovna pogubljenja.

U Srebrenici je tijekom dana održana i sjednica odbora za obilježavanje 17. obljetnice genocida koje bi, kao i svake godine, trebalo biti upriličeno 11. srpnja.

Priopćeno je kako su do sada, od lanjskog pokopa ostataka žrtava, identificirana još 382 tijela ubijenih, čiji ostaci bi toga dana trebali biti pokopana u Potočarima, no očekuje se kako će ih biti znatno više.

Organizacijski je odbor također priopćio kako je prihvatio zahtjev udruge "Majke Srebrenice" da se točno utvrdi popis političara i predstavnika međunarodne zajednice kojima će biti dopušteno sudjelovanje u obilježavanju srebreničke tragedije.

Iz ove udruge ranije je izraženo nezadovoljstvo odnosom prema Srebrenici brojnih inozemnih ali i lokalnih političara i stranaka iz kojih dolaze, posebice u svjetlu priprema za provedbu listopadskih općih izbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙