FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pusić s izaslanstvom luksemburškog parlamenta

ZAGREB, 5. lipnja 2012. (Hina) - Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sastala se u utorak u Zagrebu s predsjednikom Zastupničkog doma Velikog Vojvodstva Luksemburga Laurentom Mosarom, koji predvodi izaslanstvo luksemburškog parlamenta u službenom posjetu Hrvatskoj, priopćio je MVEP.

Pusić je istaknula važnost što skorije ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora u luksemburškom parlamentu i ustvrdila da Hrvatska predano nastavlja s provedbom svih potrebnih reformi kako bi spremna dočekala ulazak u članstvo 1. srpnja iduće godine.

Mosar je potvrdio je snažnu potporu ulasku Hrvatske u Uniju te poručio kako će luksemburški parlament ratificirati Ugovor tijekom narednih mjeseci, a najkasnije u jesen ove godine.

Rekavši da je za Hrvatsku od izuzetne važnosti stabilnost čitave jugoistočne Europe, ministrica Pusić ponovila je potporu svim zemljama regije koje imaju aspiracije prema europskim i euro-atlantskim integracijama, te spremnost za razmjenom vlastitih iskustava iz tranzicijskih i pristupnih procesa, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙