FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MORH: preko vikenda prevezeno sedam hitnih pacijenata

ZAGREB, 4. lipnja 2012. (Hina) - Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i protuzračna obrana (HRZ i PZO) je tijekom protekloga vikenda hitnim medicinskim letovima zrakoplovom i dvama helikopterima prevezlo sedam pacijenata, priopćeno je poslijepodne iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH).

MORH navodi kako je u petak, 1. lipnja, u popodnevnim satima posada zrakoplova An-32B, Eskadrile transportnih aviona 91. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a tijekom letačke zadaće prevoženja, dobila zapovijed za žurnu promjenu smjera letenja, te je upućena u Dubrovnik, kako bi prevezli ozlijeđenoga muškarca s teškim povredama kralješnice.

U složenim meteorološkim uvjetima ozlijeđeni muškarac prevezen je iz Dubrovnika u Zagreb te zbrinut u Klinici za traumatologiju KBC-a. Zahtjev za angažiranjem zrakoplovne posade uputio je Županijski centar 112 Dubrovnik.

Istoga dana, posada Eskadrile transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a žurnim medicinskim letom prevezla je pacijenta iz KBC Split do zagrebačke KB Dubrava. Nakon povratka iz Zagreba su sa Šolte do KBC Split prevezli još jednog pacijenta.

U subotu 2. lipnja posada Eskadrile transportnih helikoptera HRZ i PZO sudjelovala je u spašavanju pacijentice s Hvara do splitskoga KBC-a, a u nedjelju 3. lipnja žurno je zbrinuto troje pacijenta s Visa i Hvara od kojih su dvoje turisti iz Nizozemske i Njemačke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙