FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 3. lipnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

BUENOS AIRES

Odluka argentinskog izbornika da igra s četiri napadača pokazala se potpuno opravdanom nakon što je njegova momčad pobijedila Ekvador 4-0 i tako postala vodeća u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo.

Sergio Aguero, Gonzalo Higuain, Lionel Messi i Angel Di Maria su svaki zabili po gol za pobjedu od kojih su prva tri pala u prvom poluvremenu.

"Mi moramo biti čvrsta momčad, strukturirana u obrani i moramo pratiti Lionela da se on može najbolje izraziti", izjavio je nakon utakmice izbornik Alejandro Sabella.

Argentina je trenutačno prva u južnoameričkoj skupini za kvalifikacije za SP sa 10 bodova iz pet utkamica, jednim više od Čilea koji je svladao Boliviju 2-0 i dva više od Urugvaja i Venezuele koji su igrali neriješeno 1-1.

Pobjednici Copa Americe Urugvaj nije uspio okončati svoje prokletstvo vezano za Venezuelu, odigravši petu kvalifikacijsku utakmicu za SP zaredom a da nije pobijedila regionalne suparnike.

Diego Forlan je doveo Urugvaj u vodstvo zabivši svoj 33. gol za reprezentaciju u 39. minuti. No, manje od pet minuta kasnije Jose Salomon Rondon je dodao Diegu Godinu koji je zabio za Venezuelu.

Napadač Charles Aranguiz je doveo Čile u vodstvo u prvom poluvremenu, ali su nade Bolivije dodatno potonule kada je Luis Gutierrez isključen zbog prekršaja na Alexisu Sanchezu. I izbornik Bolivije Gustavo Quinteros je također udalje s terena zbog prosvjedovanja.

Veznjak Arturo Vidal je pobjedu Čileu osigurao pogotkom sedam minuta prije kraja utakmice.

Bolivija je zadnja na ljestvici. Peru, predzadnji na ljestvici, igra večeras, protiv Kolimbije u Limi.

LOS ANGELES

Los Angeles Kingsi su sinoć pobjedom od 2-1 nakon produžetka nad New Jersey Devilsima i vodstvom od 2-0 u seriji na četiri pobjede u prilici da na domaćem terenu osvoje svoj prvi Stanley Cup.

Nakon dvije izuzetne pobjede nakon produžetka u New Jerseyu finale se sada seli u za treću u četvrtu utakmicu u Los Angeles u ponedjeljak i srijedu i Kingsi koji vode 2-0 imaju priliku konačno pobijediti Devilse na svom ledu.

"Sada smo nostalgični i mislimo kako su nam potrebne još samo dvije pobjede da uđemo u povijest, ali kada dođe do ponedjeljka i srijede nećemo rako razmišljati. Mislit ćemo samo na tu utakmicu, na tu trećinu, na sljedeći gol. Tako smo prošli cijelo doigravanje", kazao je Dustin Penner.

I dok je Slovenac Anze Kopitar bio junak produžetka u prvoj utakmici finala, sinoć je ta uloga pripala Jeffu Carteru koji je uhvatio pak u zoni New Jerseya, okrenuo se i puknuo ga pored vratara Devilsa Martina Brodeura.

Od samo početka utakmice Devilsi su igrali svrhovito i brzo što im je nedostajalo u prvoj utakmici, no nisu uspjeli svladati vratara Kingsa Jonathana Quicka.

Prvi su u vodstvo ipak došli Kingsi čiji je Drew Doughty svladao Brodeura skoro osam minuta nakon početka utakmice.

Devilsi su nastavili napadati i u drugoj trećeini koja je prošla bez postignutog pogotka, ali su zabili gol tek tri minute nakon početka zadnje trećine zahvaljujući Ryanu Carteru.

LOS ANGELES

Kevin Durant je zabio 18 od ukupno 36 koševa u zadnjoj četvrtini, a Serge Ibaka 26 koševa sinoć za pobjedu Oklahoma Cityja nad San Antonio Spursima od 109-103 i za izjednačenje na 2-2 u seriji na četiri pobjede u finalu Zapadne konferencije.

U prve tri četvrtine Ibaka i centar Kendrick Perkins mučili su Spurse sa 37 pogodaka u sjajnom šutu od 16 pogodaka iz 18 pokušaja. U zadnjoj četvrtini je Durant preuzeo zabivši 14 koševa zaredom. Tim Duncan je predvodio San Antonio sa 21 pogotkom i šutom 9 od 17, dok je Kawhi Leonard dodao 17, a Manu Ginobili 13.

Cijelu sezonu Spursi su bikli najbolja momčad u NBA u baratanju loptom i asisstencijama, no sinoć je Thunder bio bolji sa ukupno 27 asistencija. Thunder je također nadskakao San Antonio (41-31), dok su obje momčadi bile koliko-toliko izjednačene s linije slobodnih bacanja(48-52)t.

Prvi ključni trenutak na utakmici dogodio se u drugoj četvrtini kada se Thunder odvojio od Spursa, nadigravši ih 29-17 sa šutom od 72.2 posto iz igre te ograničivši San Antonio na samo 31.8 posto. Spursi su se oporavili u trećoj četvrtini i smanjili vodstvo Thundera od 15 koševa na samo dva. No u zadnjoj četvrtini, Durant je bio jednostavno nezaustavljiv za Spurse.

Na poluvremenu je su Thunder bio u boljoj poziciji što se šuta tiče sa 15 pogodaka iz 17 pokušaja i ukupno postignutih 33 pogotka. Ibaka je imao šut šest od šest, odnosno 14 koševa, Perkins šest od osam i 13 koševa, a Nick Collison tri od tri i šest koševa. Thunder je utakmicu završio sa 56.4 posto šuta iz igre, odnosno sa 22 pogodaka od 25 pokušaja iz igre.

Tony Parker sinoć nije bio raspoložen sa samo pet pogodaka iz 15 pokušaja iz igre i ukupno postignutih 12 pogodaka.

LISABON

Portugalska nogometna reprezentacija u svom je posljednjem pripremnom susretu pred odlazak na EURO u poljskoj i Ukrajini na svom terenu u Lisabonu izgubila od Turske sa 1-3 (0-1).

Jedini strijelac za Portugal bio je Nani (57), dok je dva gola za Tursku postigao Umut (35, 53), a konačnih 1-3 autogolom je postavio Pepe (88).

Portugal će na EURU igrati u skupini B protiv Njemačke (9. lipnja), Danske (13. lipnja) i Nizozemske (17. lipnja).

ZAGREB

Košarkaši Cedevite u trećoj su utakmici finala prvenstva Hrvatske kao gosti u KC "Dražen Petrović" svladali Cibonu sa 78-70 (14-22, 22-14, 17-10, 13-20; 12-4) nakon produžetka i tako smanjili zaostatak u pobjedama na 1-2 u seriji koja se igra na tri pobjede.

Cedevitu su predvodili Marino Baždarić sa 18 i Miro Bilan sa 13 koševa, dok su Damjan Rudež sa 15 i Andrija Žižić sa 14 ubačaja bili najefikasniji kod Cibone.

Cibona je utakmicu otvorila vodstvom 14-2 i činilo se kako će lagano doći do odlučujuće treće pobjede. Domaći je sastav kontrolirao dvoboj sve do sredine druge četvrtine kada je imao vodstvo 29-19, a tada je Cedevita promijenila obranu zaigravši zonu koja je potpuno zbunila igrače Cibone, te je do poluvremena stigla do izjednačenja na 36-36.

U trećoj četvrtini Cibonini igrači odigrali su katastrofalno u napadu, promašivali su iz svih pozicija što su gosti iskoristili i ostvarili uvjerljivu prednost od sedam razlike (53-46).

Kada je u 37. minuti Baždarić pogodio tricu za vodstvo Cedevite 66-56 izgledalo je kako gosti imaju nedostižnu prednost. No, u završnici na površinu je isplivala velika nervoza Cedevitinih igrača koji su izgubili tri lopte i promašili četiri slobodna bacanja kojima su dozvolili Ciboni povratak u utakmicu. Produžetak je izborio Rudež koji je 0.6 sekundi prije kraja četvrte četvrtine pogodio sva tri slobodna bacanja za 66-66.

Ipak, u produžetku Cibona, koja je zbog pet prekršaja ostala bez Rudeža i El-Amina, nije imala ideju u napadu, pa je Cedevita uspjela stići do svoje prve pobjede u finalu.

Četvrta utakmica na rasporedu je u utorak u Domu sportova.

AMSTERDAM

Nizozemska nogometna reprezentacija u svom je posljednjem pripremnom dvoboju pred nastup na EURU u Poljskoj i Ukrajini uvjerljivo u Amsterdamu svladala Sjevernu Irsku sa 6-0 (4-0).

Golove su postigli Van Persie (11, 29-11m), Sneijder (15), Afellay (37, 52) i Vlaar (78).

Nizozemska će na EURU igrati u skupini B protiv Danske (9. lipnja), Njemačke (13. lipnja) i Portugala (17. lipnja).

OSLO/ZAGREB

Hrvatska reprezentacija odigrala je u "generalci" uoči EURA 1:1 s Norveškom u Oslu, a izabranici Slavena Bilića su pobjedu ispustili doslovce u zadnjim trenucima. Igra hrvatske selekcije bila je više nego slaba, a loš okus ove utakmice garnirali su i pretjerano oštri i grubi domaćini. Utakmicu u Oslu propustili su bolesni Luka Modrić i lakše ozlijeđeni Vedran Ćorluka, dok se u 71. minuti utakmice ozlijedio Ivica Olić.

Prvo poluvrijeme bilo je za zaborav, a teško se i sjetiti kada su "vatreni" u jednom poluvremenu bili toliko bezopasni, ne uputitivši niti jedan jedini udarac na vrata Norvežana. Kod izabranika Slavena Bilića se itekako osjećao umor od napornih priprema, dok su domaćini bili bolji, ali na trenutke preoštri, čak i grubi za prijateljsku utakmicu. U prvom dijelu Norvežani su propustili dvije više nego izgledne prilike za zgoditak, prvo je u 20. minuti Braaten s tri metra umjesto mreže pogodio Vidu, a u 34. minuti Pletikosa je čudesno obranio udarac Henriksena s dva metra.

U drugom dijelu su iz igre izašli Strinić, Dujmović i Jelavić, a ušli Pranjić, Vukojević i Olić. Već u prvoj minuti drugog dijela slijedio je i prvi udarac Hrvatske na vrata, Mandžukić je pucao snažno, ali je norveški vratar obranio. U 55. minuti Pranjić je neobjašnjivo, vraćajući loptu Pletikosi, zapravo proigrao Husekleppa, koji se spetljao i propustio veliku priliku za pogodak. U 71. minuti je zbog ozljede igru napustio Olić, a ušao je Iličević. I konačno, u 78. minuti Srna se probio desnom stranom, ubacio u kazneni prostor, gdje je Eduardo glavom pogodio norvešku mrežu. Kada se činilo da će hrvatska reprezentacija s pobjedom otputovati na EURO, u zadnjim trenucima hrvatska obrana je panično reagirala, da bi nakon ubačaja iz kuta lopta došla do Elyonouussija, koji glavom sprovodi loptu u mrežu i ostavlja domaćine neporaženim.

Hrvatska reprezentacija se vraća u Zagreb, a u utorak putuje u Warku, poljsku bazu za vrijeme EURA.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙