FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran će vojno odgovorit na svaki napad

TEHERAN, 2. lipnja 2012. (Hina/AFP) - Iran će vojno odgovoriti na svaki izraelski ili američki napad na svoja nuklearna postrojenja, naglasio je u subotu glavni vojni savjetnik vrhovnog iranskog vođe ajatolaha Alija Hamneija general Jahja Rahim Safavi i precizirao da će taj odgovor biti "proporcionalan pretrpljenim štetama".

General Safavi, bivši glavni zapovjednik Čuvara revolucije, elitnog dijela iranskih vojnih snaga, ocijenio je u razgovoru za agenciju Fars da postoje slabi izgledi za takav napad. Unatoč izjavama izraelskih i američkih dužnosnika koji redovno podsjećaju da su sve opcije moguće ako pregovori Irana i velikih sila o spornom iranskom nuklearnom programu uskoro ne donesu rezultate, ne postoje povoljni uvjeti za napad, ocijenio je.

Izrael i Sjedinjene Države bi mogli početi rat, ali ne i završiti ga, te bi tako Iranu dali ključ izlaska iz sukoba, istaknuo je general Rahim Safavi. Savjetnik ajatolaha Alija Hamenija je u rekao da bi u slučaju napada Iran inteligentno odgovorio, proporcionalno pretrpljenim štetama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙