FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah: Hrvatska izgubila od Slovenije

ZAGREB, 1. lipnja 2012. (Hina) - U drugom kolu šahovskog Mitropa kupa u Šibeniku muška reprezentacija Hrvatske je poražena od drugog nositelja Slovenije s 2,5:1,5.

Bio je to izjednačen meč, koji je odlučen na neobičan način. Nakon tri remija na prvim pločama Saša Martinović je nakon slabe igre izgubio završnicu s pješakom više. Iznenađenje kola je pobjeda Češke nad Njemačkom s 2,5:1,5, a nije se očekivao ni remi Italije s Mađarskom.

Rezultati 2. kola u muškoj konkurenciji:

HRVATSKA - SLOVENIJA 1,5:2,5 (Bosiočić-Lenič remi, Kuljašević-Šebenik remi, Šarić A.-Borišek remi, Martinović-Škoberne 0:1), AUSTRIJA - SLOVAČKA 2:2, ITALIJA - MAĐARSKA 2:2, ČEŠKA - NJEMAČKA 2,5:1,5, FRANCUSKA - ŠVICARSKA 3:1.

Poredak na vrhu poslije 2. kola:

Francuska i Slovenija po 4 meč-boda, Mađarska 3, Njemačka, Hrvatska i Češka po 2 boda itd.

Hrvatske šahistice ponovno su poražene. Poslije slabe igre izgubile su od dosta slabije Austrije s 1,5:0,5. Izgubila je Mirjana Medić, a Ana Berke je uspjela spasiti remi u završnici s dva pješaka manje.

Rezultati 2. kola u ženskoj konkurenciji:

HRVATSKA - AUSTRIJA 0,5:1,5 (Medić-Schnegg 0:1, Berke-Froewis remi), MAĐARSKA - SLOVENIJA 1,5:0,5, ITALIJA - SLOVAČKA 1:1, NJEMAČKA - ČEŠKA 2:0.

Poredak na vrhu poslije 2. kola:

Njemačka i Mađarska po 4 meč-boda, Italija 3 boda itd. Hrvatska je bez bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙