FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

50 godina "Vladimira Nazora"

CRIKVENICA, 29. svibnja 2012. (Hina) - U preuređenom hostelu "Stoimena", u vlasništvu podružnice Zagrebačkog holdinga - "Vladimir Nazor" u uvali na crikveničkoj rivijeri, ta tvrtka za organizirani odmor djece i mladih danas je proslavila 50 godina postojanja, izvijestio je Zagrebački holding.

Među 200-tinjak uzvanika, na obilježavanju su nazočili predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović, članica Uprave Alenka Košiša Čičin-Šain, voditelj "Vladimira Nazora" Srdjan Vlaović te gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina, župan Primorsko-goranske županije Vidoje Vujić.

Čović je čestitao svim bivšim i sadašnjim djelatnicima podružnice koji su, kako je rekao, svojim predanim radom pridonijeli da organizirani odmor djece i mladeži zadrži visoke standarde.

"Mi ćemo i dalje ulagati u naše objekte za odmor djece i nastaviti tradiciju organizacije ljetovanja i zimovanja. Također, pozivam ravnatelje škola da razgledaju ovaj objekt, uvjere se u kvalitetu naših usluga te se odluče da djeca iz škola provedu odmor u ovim predivnim objektima", kazao je Čović.

Voditelj podružnice "Vladimir Nazor" Srdjan Vlaović rekao je kako je ponosan što upravo na ovom mjestu, nakon punih pedeset godina, obilježavaju jubilej. "U Crikvenici, gdje danas slavimo, smo i započeli ovu dugu i uspješnu priču organiziranog odmora za djecu. Odmor u našim objektima, osim zabave i druženja, uvijek je bio i više od toga, to je bilo mjesto gdje su djeca učila. Objekti 'Vladimira Nazora' postali su sinonim za odmor djece iz Hrvatske, ali i iz svijeta, a godišnje u našim objektima boravi oko 30.000 djece", rekao je.

Uzvanici su pogledali i kratki film s povijesnim pregledom aktivnosti "Vladimira Nazora", koji je osnovan 1962. godine kao Ustanova Grada Zagreba za organizirani odmor djece i omladine. U tu svrhu su sustavno podizana brojna odmarališta - hosteli i kampovi na obali hrvatskog Jadrana - Savudrija, Duga Uvala, Veli Lošinj, Crikvenica, Karlobag, Skradin i Punat te planinama (Skrad i Kranjska gora). Naknadno su ustanovi pripojeni hosteli Grad mladih i Remetinec (danas Arena) u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙