FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Badel 1862: anonimno pismo je netočno, počinitelje traži policija

ZAGREB, 29. svibnja 2012. (Hina) - Poslovodstvo Badela 1862, predstavnici Radničkog vijeća i sindikata koji djeluju u toj tvrtki neugodno su iznenađeni nedavno u medijima objavljenim anonimnim pismom s netočnim navodima o poslovanju te tvrtke, te su s obzirom da to šteti ugledu i odnosu s kupcima podnijeli krivičnu prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

Kazao je to na današnjoj konferenciji za medije predsjednik Uprave Badela 1862 Srđan Oreb istaknuvši da je sve to 'ujedinilo badelovce' jer se ta tvrtka nakon 2,5 godine teških problema i nakon što ju je prije pola godine preuzela država počela oporavljati.

Plan restrukturiranja Ministarstvu gospodarstva predali su u ožujku, a od dana kada se prihvati Badel bi u roku 12 mjeseci od gubitaša postao dobitaš, kazao je Oreb navodeći da je bivša uprava svojim lošim odlukama Badelu ostavila više od 500 milijuna kuna gubitka.

Zanimljivim, ali i opasnim drži što takvo pismo dolazi u trenutku kada je u tijeku potpisivanje ugovora s bankama o reprogramiranju kreditnih obveza, a navodi kako nije točno da Badel, kako stoji u pismu, ne servisira svoje obveze prema bankama jer je dug prema bankama već smanjen te sada iznosi 300 milijuna kuna.

Dodaje da su netočni i navodi iz pisma da ne podmiruje trošarine jer i to redovito čine, kao što i redovito isplaćuju plaće, doprinose i drugo.

Sa zadnjim danom prošle godine isplatili su i sve zaostale otpremnine, pa i bivšoj predsjednici Uprave Zvjezdani Blažić, ali ne, kako se pisalo, 4 milijuna kuna nego 950 tisuća kuna neto (od 2,1 milijuna kuna bruto) jer je tako bilo predviđeno njenim ugovorom.

Ocjenivši to pismo i rezultatom 'neostvarenih ambicija' bez navođenja čijih, Oreb je naglasio i da Badel nije pokleknuo ni pred gorim problemima, a vjeruje u dobar razvoj poslovne situacije.

Svojom vrijednošću i liderskom pozicijom na tržištu alkoholnih pića u Hrvatskoj, BiH te Makedoniji Badel je mnogima 'trn u oku', kaže Oreb dodajući da država kao većinski vlasnik odlučuje hoće li se, kada i kako prodavati.

Nitko do sada nije bio u Badelu u 'due dilligenceu', što je također netočno napisano u pismu, a netočno je i da Badel ne plaća državi davanja jer je u zadnjih 15 godina u proračun uplatio 1,5 milijarde kuna, a država mu ništa nije otpisala, pa tako otpadaju i 'besmislene' usporedbe s Dalmacijavinom.

Pismo kao da Badel opet gura ka poziciji stečaja, sada kada je na dobrom putu da opstane i bez tog, a svih blizu 600 zaposlenih zadrže posao.

Predsjednik Radničkog vijeća i sindikalni povjerenik u Badelu 1862 Josip Smolković potvrdio je da zajedno s Upravom stoje iza svega što se trenutno u Badelu radi te da pritom ne vide nikakve nepravilnosti. Naveo je i da su pred zaključivanjem novog kolektivnog ugovora, kao i da im plaće idu redovito.

Na upit novinara na koga sumnjaju da je pisao to pismo Oreb je kazao da ne sumnjaju na radnike i male dioničare, pa ni na udrugu malih dioničara "Badel Badelovcima" koji su mu i kazali da to nisu pisali.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙