FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EURO: Hrvatska uvjerljiva protiv Neuberga

NEUBERG, 28. svibnja 2012. (Hina) - U pripremnoj utakmici uoči Eura nogometna reprezentacija Hrvatske je večeras u austrijskom Neubergu pobijedila istoimenog četvrtoligaša sa 8-2 (4-0). Hrvatska reprezentacija oduševila je 3.000 svojih navijača u Gradišću, a izbornik Slaven Bilić isprobao je gotovo sve igrače, osim četvrtog vratara Blaževića.

Hrvatska je u prvom poluvremenu igrala u postavi Pletikosa (Subašić, 30), Vida, Ćorluka, Schildenfeld, Strinić, Srna, Rakitić, Modrić, Perišić, Mandžukić, Jelavić, a u drugom dijelu u sastavu Subašić (Kelava, 60), Vrsaljko, Dujmović, Pranjić, Iličević, Badelj, Vukojević, Kranjčar, Eduardo, Kalinić, Olić.

Golijadu je otvorio Ćorluka, a nastavio je Srna pogotkom iz slobodnog udarca. Pogodio je i Jelavić nakon što je prethodno promašio nebranjenu mrežu sa samo pet metara. Strijelci su bili i Perišić i Kalinić. Imali su hrvatski nogometaši i malo sreće pri realizaciji, lopte Pranjića i Kranjčara iz slobodnih udaraca udarile su suparničke igrače i promijenile smjer te završile u mreži. Posljednji gol za Hrvatsku zabio je Vukojević u završnici utakmice.

Za domaću momčad najveseliji trenutak dogodio se u 75. minuti, kada je Olić skrivio kazneni udarac, a uspješni realizator najstrože kazne bio je Novak. Još jedan gol za Neuberg zabio je Schwarz u 87. minuti, kada je već popustila disciplina i koncentracija u hrvatskoj obrani.

"Bio je ovo dobar trening i njime smo završili jedan mikorociklus u pripremama. Da nismo igrali ovaj susret imali bi jaki trening u Bad Tatzmannsdorfu. Vidjelo se da su nekim igračima noge još teške. Malo me smeta naša neefikasnost u prvom poluvremenu, ali nije to ništa zabrinjavajuće, no bilo bi bolje da smo realizirali šanse. Mogu reći da sam zadovoljan. Sutra će ozlijeđeni Lovren imati jedan poseban test, do krajnjih granica, kako bismo procijenili u kakvom je stanju", rekao je nakon susreta izbornik Bilić.

HRVATSKA - NEUBERG 8-2 (4-0)

Strijelci: 1-0 Ćorluka (18), 2-0 Srna (34), 3-0 Jelavić (39), 4-0 Perišić (41), 5-0 Pranjić (53), 6-0 Kalinić (58), 7-0 Kranjčar (72), 7-1 Novak (75–11m), 7-2 Schwarz (87), 8-2 Vukojević (90).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙